Nors po dviejų kėlinių amerikiečiai prieš lietuvius pirmavo palyginti nedaug (43:35), trečią ketvirtį jie pradėjo galingu spurtu 18:2 ir tapo nebepavejami – 61:37. Likusį laiką komandos žaidė tarsi treniruotėje, o skirtumas beveik nekito.

„JAV rinktinė ir vėl dominuoja Barselonoje, nors ir be „Svajonių komandos“ žavesio“, – skelbia dienraštis „The New York Times“, įžvelgęs paralelių tarp šių dienų ir 1992 m. olimpinių žaidynių krepšinio turnyro.

Nors jau prabėgo daugiau nei 20 metų, vyksta planetos pirmenybės, o ne olimpiada, ir veiksmas persikėlė į „Palau Sant Jordi“ areną, kurioje 1992-aisiais buvo žaidžiamas rankinis, vienas panašumas yra akivaizdus – amerikiečiai laimi prieš visus ir daug.

„JAV sudraskė jau aštuonis varžovus, įskaitant Lietuvą pusfinalyje. Lietuvą, kuri prieš du dešimtmečius taip pat buvo viena iš „Svajonių komandos“ aukų. Iš ketvirtadienio dvikovos buvo laukiama didesnės intrigos nei to 51 taško skirtumo, kuris buvo 1992 m., nes pastaraisiais metais lietuviai amerikiečiams pridarydavo nemažai problemų. Visgi bene įdomiausias rungtynių momentas buvo artisto pasirodymas ant tramplino vienos minutės pertraukėlės metu“, – šaiposi „The New York Times“.

Tuo metu „SB Nation“ dėmesį patraukė DeMarcuso Cousinso ir Jono Valančiūno konfliktas pirmoje mačo pusėje.

„Sekundės dalį net atrodė, kad tai sukels masinį susistumdymą ir tuo pačiu pasės ilgalaikę nesantaiką JAV ir Lietuvos dvišaliuose santykiuose“, – apie epizodo grėsmę ironizavo „SB Nation“.

NBA apžvalgininkas Chrisas Sheridanas akcentavo vis pasikartojantį scenarijų, kai amerikiečiai savo varžovus pribaigia per kelias trečio kėlinio akimirkas.

„Kai tu žaidi prieš JAV rinktinę, negali prarasti koncentracijos nė minutei ar dviem. Per jas rungtynės gali išslysti iš rankų. Amerikiečių varžovai – tarsi tas Nicolo Cage'o filmas „Dingti per 60 sekundžių“, – slovėnams ir lietuviams įkando jis.

Iš tiesų JAV komandai užteko vos 1 min. 53 sek., kad spurtuotų 10:0 ir priverstų Joną Kazlauską iš karto po didžiosios pertraukos prašyti minutės pertraukėlės. Nepadėjo ir ji: Jamesas Hardenas šiame ketvirtyje pelnė visus 16 savo taškų, o amerikiečiai lengvai susikrovė 30 taškų persvarą – 76:46.

Ne visi garbino tik amerikiečius: „Bleacher Report“ nepagailėjo gerų žodžių ir lietuviams, tiksliau, vienam jų – Mindaugui Kuzminskui.

„Jis buvo pagrindinė priežastis, kodėl lietuviai iki pertraukos išliko konkurencingi. M. Kuzminskas pelnė 15 taškų, atkovojo 9 kamuolius, atliko 2 blokus ir tapo maloniu siurprizu, nes per visą ligšiolinį turnyrą iš viso tebuvo surinkęs tik 12 taškų“, – stebėjosi „Bleacher Report“.

Šis portalas abiejų komandų žaidėjus įvertino pažymiais. Prasčiausias mūsiškių gretose, anot jo, buvo Donatas Motiejūnas, pataikęs vos 1 metimą iš 6-ių iš žaidimo, prametęs abi baudas ir prasižengęs 4 kartus.

„Susidūręs su kieta JAV gynyba D. Motiejūnas šią dieną norės pamiršti kuo greičiau“, – teigia „Bleacher Report“.

Lietuvos rinktinė

Mindaugas Kuzminskas: A
Jonas Valančiūnas: B+
Adas Juškevičius: B-
Kiti žaidėjai: C-
Donatas Motiejūnas: D+

JAV rinktinė

Klay Thompsonas: A
Jamesas Hardenas: B+
Kyrie Irvingas: B
Kiti žaidėjai: B-
Anthony Davisas: C+

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (570)