Futbolo aistros Brazilijoje prirakino prie televizoriaus ir V. Adamkų. Tiesa, po sunkios onkologinės ligos atsigaunantis prezidentas sau leidžia pasaulio čempionato dvikovas stebėti tik iki vidurnakčio.

„Žiūriu visas rungtynes, išskyrus pačias vėliausiausias“, – sportas.info pasakojo 87-erių buvęs politikas, valstybei vadovavęs dvi kadencijas.

Kas labiausiai įsiminė V. Adamkui iš ketvirtadienį pasibaigusio pirmenybių grupių etapo?

„Patinka olandai, nusivyliau vokiečių žaidimu, jie man atrodė stipresni. Savotiška staigmena – JAV. Prisimenu, kai 1949 metais atvykau į JAV, apie europietišką futbolą praktiškai niekas nei kalbėjo, nei domėjosi. Buvo, jeigu taip būtų galima pavadinti, provincijos lyga. Ilinojaus universitete, kuriame studijavau, buvome sudarę futbolo komandą iš įvairių tautybių studentų, kadangi lietuvių nepakako.

O amerikiečių požiūris į futbolą buvo skeptiškas, atseit, ką čia europietiškas futbolas. Amerikietiškas futbolas, krepšinis, beisbolas – taip. Patraukliausias visą laiką – krepšinis. Dabar, kada JAV futbolo rinktinė žaidžia pasaulio čempionate ir pateko tarp 16 pajėgiausių komandų, man tai – didelė staigmena“, – atviravo V. Adamkus, nesiryžęs spėlioti, kas liepos 13 d. iškels į viršų pasaulio čempionų taurę.

Primename, kad JAV rinktinė pirmame etape 2:1 nugalėjo Ganą, 2:2 sužaidė su portugalais ir 0:1 nusileido vokiečiams. G grupėje užėmę antrą vietą Jurgeno Klinsmanno auklėtiniai aštuntfinalyje antradienį bandys pateikti staigmeną Belgijos ekipai.

Valdas Adamkus
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)