Pasaulio futbolo čempionatą Katare itin užtikrinta pergale pradėjo viena iš Europos futbolo flagmanių Ispanijos rinktinė, „Al Thumama“ stadione trečiadienį vakare Dohoje 7:0 (3:0) sutriuškinusi beviltiškai atrodžiusius Kosta Rikos atstovus. Tai – didžiausia Ispanijos rinktinės pergalė pasaulio čempionatų istorijoje.

Per tokio rezultato prisidėjo ir saugas Gavi, kuris 74-ą min. pelnė 5-ą ispanų įvartį.

Naudingiausiu rungtynių su Kosta Rika žaidėju pripažintas Gavi tapo jauniausiu Ispanijos rinktinės futbolininku, pelniusiu įvartį planetos pirmenybėse.

Be to, jis jauniausias po Pele, pasižymėjęs planetos pirmenybėse.

1958-aisiais Švedijoje Pele buvo 17-os, kuomet pelnė 6-is įvarčius ir svariai prisidėjo prie pasaulio čempionų titulo.

Iki tol jauniausiu Ispanijos rinktinėje, pasižymėjusiu pasaulio čempionate, buvo Cescas Fabregasas, kuris mušė 19-os 2006-aisiais mače su Ukraina.

„Jaučiausi laimingas pasiekimais, tačiau man labiausiai rūpi pergalė ir geras žaidimas, kurį demonstravome šiose rungtynėse. Turime žiūrėti į priekį“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Ispanijos talentas.

„Žinoma, būti antru šiame sąraše (jauniausiųjų, pasižymėjusių pasaulio čempionatuose) yra garbė ir tai mane džiugina“, – kalbėjo Ispanijos rinktinės saugas, kuris rinktinėje debiutavo 2021-aisiais lapkritį, prabėgus vos porai mėnesių po 17-ojo gimtadienio.

„Barcelonos“ saugas rinktinės gretose jau spėjo sužaisti 14 rungtynių bei tris kartus pasižymėti.

Ispanijos rungtynių su Kosta Rika santrauką ir įvarčius galite pamatyti čia.

Statistika

Luiso Enrique's treniruojama Ispanijos rinktinė yra laikoma viena iš čempionato favoričių, pats treneris prieš čempionatą tikino subūręs „pajėgiausią šiuo metu įmanomą komandos sudėtį“, nors šiokios tokios kritikos dėl už borto paliktų kelių veteranų neišvengė.

Iš 2010-ųjų Ispanijos rinktinės, kuri PAR vykusiame turnyre tapo pasaulio čempione, į Katarą atvyko vienintelis patyręs saugas Sergio Busquetsas.

Antrame E grupės ture Ispanijos rinktinė sekmadienį žais su Vokietija, o Kosta Rika susitiks su Japonija. Katare vyksiantis pasaulio čempionato finalas vyks gruodžio 18-ąją.


Standings provided by Sofascore



Ispanijos rinktinės saugas Gavi (Nr. 9)

Ispanijos rinktinės saugas Gavi (Nr. 9)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)