Jonas Mačiulis teigė, kad nors kol kas komandoje jaudulio ir nesijaučia ir nė vienas iš naujokų dar nepanikuoja.

„Kažkada seniai, kai dar „Žalgiryje“ buvau, teko pažaisti šioje arenoje kelerias rungtynes. Didelės arenos visos yra panašios, kad ir kur važiuotum, pastatytos pagal tą patį modelį. Tas pats parketas, kiek matau važiuoja per visus čempionatus“, - juokėsi J. Mačiulis.

Komandos naujokai, anot senbuvio, kol kas atrodo ramūs: „Esame nemaži vaikai ir kiekvienas turime susitvarkyti su jauduliu patys asmeniškai. Žinoma, mes, senbuviai, galime patapšnoti per petį jaunimui, paraginti, bet vis tiek čia kiekvieno asmeninis reikalas. Bet kol kas nesakyčiau, kad kažkas jaučiasi, praktiškai visi žaidėjai yra žaidę Eurolygoje, manau, kad viskas bus gerai. Žinoma, viskas pasimatys, kai prasidės rungtynės, bet tikrai niekas nepanikuoja likus dviems dienoms.“

Puolėjas tikino, kad lengvų rungtynių nebūna: „Daug yra kalbėta apie tai, kad mūsų grupė yra lengva, bet nemanau, kad ji bus tokia. Mes irgi turime naujokų komandoje ir jiems reikės priprasti, galbūt ir jaudulį jaus. Kiekvienas žinome savo rolę, ką reikia daryti, dabar tik klausimas, kaip mes ją įgyvendinsime. Pagyvensime – pamatysime. Dar neanalizavome pirmų varžovų, tai darysime rytoj ir sudėliosime gynybą, o puolime reikia žaisti savo, o ne taikytis prie jų.“

Svarbiausia – susitvarkyti su nervais

Komandos puolėjas Paulius Jankūnas teigė, kad pirmosios rungtynės visuomet kelia papildomo jaudulio.

„Viskas įprasta, daug kartų man tekę yra žaisti šioje arenoje. Šiandien dar šlifavome savo derinius, kitas smulkmenas, reikėjo truputėlį laiko atsistatyti po kelionės, po kelių valandų autobuse vis tiek reikia prasimankštinti, pabėgioti. Rytoj jau treneriai supažindins su priešininkų deriniais, visomis taktikomis ir su tuo, kaip turėsime gintis prieš juos ir pulti“, - aiškino P. Jankūnas.

Pasak krepšininko, svarbiausia bus susitvarkyti su nervais: „Pirmos rungtynės būna visiškai kitokios. Reikia gerai pradėti, neskubėti, nepanikuoti, jeigu bus kažkokios klaidos, paprasčiausiai žaisti savo žaidimą. Labai sunku pasakyti, kas yra autsaideriai, o kas – favoritai, viskas matysis, kai baigsis grupės rungtynės.“

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje grumsis su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos atstovais.

Pirmą mačą mūsiškiai žais šeštadienį, rugsėjo 5 d., 21 val. 30 min. su ukrainiečiais.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionato starte:

Rugsėjo 5 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Ukraina

Rugsėjo 6 d. (Ryga) 18:30 Lietuva – Latvija

Rugsėjo 7 d. (Ryga) 15:30 Lietuva – Belgija

Rugsėjo 9 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Estija

Rugsėjo 10 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Čekija.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)