J. Mačiulis ilgai neieško priežasčių, kas lėmė prastą rinktinės žaidimą pastarosiose dvejose rungtynėse.

„Prasta gynyba ir visiškai išsiderinę komandiniai veiksmai. Nei gynyboje, nei puolime nežaidėme kaip komanda“, - sako J. Mačiulis.

Dabar lietuvių laukia australai, kurie kibo į atlapus ir NBA žvaigždėms iš JAV rinktinės.

„Net nežinau, ką galėčiau iš jų komandos, be Andrew Boguto, išskirti. Negaliu pasakyti, kad yra daugiau labai išskirtinių žaidėjų. Jie visi žaidžia geruose klubuose, šiuo metu demonstruoja gerą formą, visa komanda žaidžia labai gerai. Taip kad ir mums, kaip komandai, reikia labai gerai žaisti. Ir stabdyti varžovus, kaip komandai – ne kiekvienam atskirai, bet kaip komanda. Jie mėgsta žaisti greitai, daug juda be kamuolio, bėga į greitą puolimą. Taip kad daug lems komandiniai veiksmai“, - sako J. Mačiulis.

Australai prieš ketvirtfinalio mačą turės para poilsio daugiau, nei lietuviai. Tačiau puolėjas to nesureikšmino.

„Tai bus arba pranašumas, arba ne. Čia niekada nesužinosi, nes yra buvę įvairių situacijų. Yra buvę, kad mažiau poilsio turėjusi komanda laimi. Būna ir atvirkščiai. Niekada nesužinosi. Svarbu, ką jie veikė tas dvi dienas. Jei prie baseino negulėjo tai gal ir padės“, - sako krepšininkas.

Olimpinis krepšinio turnyras jau pasiekė lemiamų kovų stadiją. Tačiau J. Mačiulis sako, kad po penkerių grupės rungtynių fizinio nuovargio nėra.

„Dėl nuovargio viskas gerai, tik po dviejų pralaimėjimų gal jaučiasi psichologiškai, kad kažkas neveikia per tas dvejas varžybas, nežaidėme kaip komanda. Gal ir gerai, kad nėra daug laiko apmąstymams, kad galvoti, kas čia nutiko. Iš pačio ryto žaisime. Paprasčiausiai reikia būti komanda ir norėti vieno dalyko – laimėti. Visi turi būti pasiruošę aukotis dėl komandos, dėl komandos draugo. To mums labiausiai reikės“, - kalba Madrido „Real“ puolėjas.

Patyręs krepšininkas neslepia, kad atėjus lemiamų kovų metai didėja ir psichologinė įtampa.

„Gal kažkiek prideda, kad tai tik vienerios rungtynės ir turi vieną šansą. Tačiau lygiai taip pat tiek mums, tiek jiems. Viskas priklausys nuo pasiruošimo ir psichologijos, komandinės psichologijos, kaip mes reaguosime po tų dviejų skambių pralošimų – bendroje sumoje 70 taškų, o tai yra nemažai. Čia yra svarbiausia – dabar viskas priklauso nuo mūsų“, - kalba J. Mačiulis.

Lietuva ir Australija susitiks 17 val. Lietuvos laiku.
Rio2016 krepšinio turnyro ketvirtfinalio tvarkaraštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)