Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėms su austrais bus paskelbta antradienį po vakarinės treniruotės.

„Tikrai nežais Antanas Kavaliauskas, nes serga, temperatūra. Pagal mūsų planus, trečiadienį jau turėtų žaisti Jonas Valančiūnas“, – atskleidžia J. Kazlauskas.

Specialistai sutinka, kad austrai nėra patys stipriausi varžovai. J. Kazlauskas pripažįsta, kad pasikviesti norimus varžovus ir pakankamai keblus klausimas. Bet kokiu atveju treneris neabejoja rungtynių svarba.

„Pasiruošime visos rungtynės naudingos. Jų metu galima išbandyti kažkokius variantus. Paskutinėse treniruotėse daug dirbome aikštės gynyba, kitus variantus. Tai rungtynėse pabandysime. Žinote, varžovų daug neanalizavau, bet kiek žinau, pas juos yra daug buvusios Jugoslavijos krepšinio mokyklos auklėtinių. Tai stilius bus panašus. Bet mes šiuo metu visiškai nesidomime Austrija. Kaip mes dirbame, kaip mes treniruojamės, kaip mes žaidžiame, kaip mes pasiruošėme, kaip išbandysime ir kaip mums tai seksis – tos rungtynės labiau iš šios pusės“, – sako J. Kazlauskas.

„Nuotaikos kaip visada – darbinės. Nors tai ir draugiškos rungtynės, tačiau visas rungtynes norisi laimėti. Kaip ir kiekvienoms rungtynėms, turėsime planus, užduotis, kurias reikės įgyvendinti. Ryte treniruotė buvo štanginėje ir pamėtymas, o vakare jau labiau taktika. Didžiausias dėmesys skiriamas susižaidimui. Į priešininką ne tiek stipriai koncentruojamės – koncentruojamės labiau į savo žaidimą. Ieškome silpnybių, kurias vėliau galėtume paversti pliusais. Tų silpnybių yra ir turime dar laiko, kad kuo geriau susižaistume ir viskas būtų geriau“, – treneriui pritaria R. Seibutis.

J. Kazlauskas neslepia, kad konkurencija ketvirtoje pozicijoje nėra didelė – dominuoja Paulius Jankūnas ir Domantas Sabonis. Tačiau strategas neskubėjo žarstyti pagyrų.

„Tikrai negaliu pasakyti, kad esu patenkintas – visada norisi maksimumo. Tačiau iš kitos pusės – mes neturime didelio pasirinkimo“, – sako J. Kazlauskas.

Austrai nedalyvaus Europos čempionate, o iki šiol žaistose draugiškose rungtynėse įveikė tik Olandiją (58:49), bet pralaimėjo Vokietijai (52:64), Italijai (54:64) ir Japonijai (70:74).

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Visų Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas:

Liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija 80:68.

Liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija 92:85.

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija 78:71.

Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija

Rugpjūčio 17 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Turkija

Rugpjūčio 18 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Makedonija

Rugpjūčio 19 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Kroatija

Rugpjūčio 27 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Turkija

Rugpjūčio 28 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Olandija

Rugpjūčio 29 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Graikija.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-6 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinės atrankos varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)