„Jei prieš čempionatą, Mantui susižeidus, kas nors būtų pasakęs, kad mes kausimės dėl bronzos – būtume apsidžiaugę. Bet kai kaunies ir pralaimi, liūdna ir nėra kuo džiaugtis.

Aš galvoju, kad vyrai tikrai atidavė daug, bet reikia pasakyti, kad Manto stygiaus iki galo išspręsti nepavyko. Jei pažiūrėtume musų rezultatyvių perdavimų ir klaidų santykį, matytume, kad jis yra 1 ir 2. Tai dar kartą parodo, kad ši pozicija buvo labai silpna.

Mes geriau atrodėme po lenta. Mane labiausiai Jonas Valančiūnas nustebino. Atvirai pasakysiu – tokios didelės jo pagalbos šiame čempionate aš dar nesitikėjau. Tikrai žaidėjas eina į priekį ir čia viskas gerai.

Galbūt didesnio stabilumo norėjosi sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Labai daug kartų mus broliai Lavrinovičiai traukė, kartu išeidami ir dengdami ketvirtą poziciją. Bet norėtųsi didesnio stabilumo – negali visada spėlioti, bandyti vieną, kitą, trečią... O kiti žaidėjai sužaidė daugiau mažiau panašiai, kaip tikėjomės.

Galbūt labai didelis krūvis teko Renaldui Seibučiui jam neįprastoje pozicijoje. Galbūt būtų jį galima išnaudoti geriau, jei... Bet yra kaip yra“, – ketvirta vieta pasibaigusį turnyrą apžvelgė J. Kazlauskas.

Tuo tarpu komentuodamas rezultatu 93:95 prancūzams pralaimėtą kovą dėl bronzos, treneris teigė, jog jo ekipa nesužaidė pakankamai išmintingai.

„Stengėmės, kiek galėjome. Pritrūko blaivesnio proto. Smulkiose detalėse mes jiems gana stipriai nusileidome. Gaila, nes pernai finale mes neturėjome jokių šansų. Šiemet proga, nežiūrint visų mūsų netekčių, buvo labai didelė“, – sakė J. Kazlauskas

– Ar jums asmeniškai apmaudu? – paklausėme Lietuvos rinktinės stratego

– Man asmeniškai dėl pralaimėjimo labai apmaudu.

– Ar prancūzai šiandien sugalvojo kažką naujo?

– Ne. Jie nieko nesugalvojo. Jei būtų sugalvoję, tai skirtumas būtų kitoks. Aš galvoju, kad pusfinalio rungtynės jų visai neveikė, nors apie tai buvo daug kalbų. Kai išeini kautis dėl medalių – užmiršti nuovargį. Aš manau, kad ir mūsų kai kurie žaidėjai buvo pervargę, bet ne čia buvo problema.

Manau, kad paskutinėmis minutėmis mes neturėjome tokių asmenybių kaip Borisas Diaw, Nicolas Batumas. Matėte, kaip jis žaidė su serbais ir su mumis. Jie abu taškus daro iš niekur.

Norint laimėti medalius reikia ir sėkmės. Buvo tokių metimų, kai mes tikrai gerai gynėmės, o jie pataikė paskutinę sekundę. Savo ruožtu, mes paskutinėje 4 min. atkarpoje prametėme iš po krepšio. Truputį neparuošti metimai, truputį perskubėta. Tai parodė, kad mes turėtume būti labiau subrendę. Iš viso to ir susidėjo rezultatas.

Šiandien buvo labai sunku užčiuopti, kur yra mūsų pranašumas. Taip, mes turėjome Joną. O kurioje daugiau pozicijoje?

Apmaudu pralaimėti, bet aš labai didžiuojuosi savo vyrais, tuo, ką jie padarė, kaip jie žaidė. Galvoju, kad tai ne pats blogiausias čempionatas.

- Kitais metais laukia Europos čempionatas. Kur lietuviams labiausiai reikia patobulėti?

- Kitais metais čempionatas turės dvigubą svarbą: vyks ir kova dėl vietos olimpiadoje.

Aš tikiuosi, kad Mantas grįš, bet abejoju, ar mes išspręsime tą problemą. Labai abejoju, ar mes turėsime dar vieną Mantą.

Tuo pačiu aš norėčiau palinkėti žaidėjams, kurie buvo išplėstiniame sąraše, kad jie dirbtų ir būtų ant rinktinės slenksčio. Tada rinktinė padės jiems atsiskleisti. Buvo pavardžių, bet šiais metais jiems dar ankstoka. Jei jie prisijungs, jei ateis kažkiek jaunimo... Naivu tikėtis, kad visada išeis broliai Lavrinovičiai į aikštę ir mus išgelbės.

***

Primename, kad Lietuvos rinktinės žygis pasaulio čempionate prasidėjo Gran Kanarijoje vykusiomis D grupės varžybomis. Jono Kazlausko auklėtiniai laimėjo ketverias rungtynes iš penkių: prieš juos atsilaikė vieninteliai australai, o Meksikos, Angolos, Pietų Korėjos ir Slovėnijos komandos buvo įveiktos.

Aštuntfinalyje po įtemptos kovos lietuviai susitvarkė su Naujosios Zelandijos pasipriešinimu, ketvirtfinalyje pranoko Turkiją, o pusfinalyje buvo sutriuškinti JAV krepšininkų.

Planetos pirmenybės finišuos sekmadienį finalu tarp nugalėtojų titulą ginančios JAV ir Serbijos komandų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (453)