Vilniuje Lietuvos rinktinė viso sužais trejas rungtynes iš eilės – po mačo su Suomija ketvirtadienį lauks akistata su Rusijos rinktine, o penktadienį jėgas mūsiškiai išmėgins su Čekijos krepšininkais. Prieš šias varžybas J. Kazlauskas sakė, kad pagrindinė užduotis – tobulėti.



„Toliau gerinti žaidimą, bendradarbiavimą. Tikrai nesame optimalioje formoje ir tai normalu. Norime gerinti ją. Toliau vykdysime pasiruošimo planą“.

Strategas pasidžiaugė, kad rungtynėse su makedonais mūsiškiai sugebėjo susitvarkyti su nervais, nors komanda ir nerodė gero krepšinio. Viena tokio žaidimo priežasčių treneris įvardijo jaunų žaidėjų nerimą.

„Sunku pasakyt, gal todėl, kad Makedonija perbėgo skaudžiai kelią (2011 metų Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje įveikdami lietuvius, - DELFI), ar dėl anksčiau pralaimėtų draugiškų rungtynių ar dėl to, kad kai kurie jauni žaidėjai jaudinasi galvodami ar pateks į pagrindinę rinktinės sudėtį. Tikrai buvo jaudulys ir tik paskutiniame kėlinyje pavyko susitvarkyti su juo“.

J. Kazlauskas dar kartą patvirtino, kad rinktinėje ir toliau treniruosi penkiolika žaidėjų, tačiau daugiausiai žais tie, kurie yra realiausi pretendentai vykti į čempionatą. Treneris tikisi, kad ekipa gerą sportinę formą įgaus iki rugpjūčio 27 d. prasidėsiančio Akropolio taurės turnyro Graikijoje, kur Lietuva žais su Italijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Graikijos rinktinėmis.

Strategas taip pat vylėsi, kad komanda nepamirš, jog sunkios rungtynės kaip su makedonais lauks ir Europos čempionate, kai viskas yra prieš tave, bet reikia žaisti. J. Kazlauskas išreiškė ir norą, kad žaidėjai nesiginčytų su teisėjais.

„Norėčiau, kad ginčyčiau aš, o ne jie. Aišku turiu palaikyti savo žaidėjus, kiekvienas treneris turi palaikyti. Sunku suvaldyti žaidėjus, jie turi pasakyti savo nuomonę, bet reikia rasti tinkamą laiką tam, kad nebūtų skaudžių nuobaudų“, - kalbėjo J. Kazlauskas.

Antradienio treniruotėje jau dalyvavo Kšyštofas Lavrinovičius, kuris į Makedoniją nevyko dėl šeimos pagausėjimo – šeštadienį Rusijoje gimdė krepšininko žmona. Tuo tarpu Jonas Valančiūnas praleido treniruotę dėl asmeninių priežasčių, pažadėjęs vėliau padirbėti individualiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)