Antradienį lietuvių vakarinė treniruotė nusitęsė iki vėlyvo vakaro – iš jos krepšininkai į viešbutį parvažiavo jau gerokai po dešimtos.

Po dienos panašiu metu paaiškės, kuri iš ekipų tęs kovą dėl pirmenybių medalių pusfinalyje, o kuriai teks grumtis dėl paguodos prizo – kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

– Kokį jums įspūdį palieka Italijos rinktinė? – paklausėme J.Kazlausko.

– Ji surinko pajėgiausią sudėtį per pastaruosius keletą metų. Italai turi ryškių Europos krepšinio žvaigždžių. Jie remiasi individualiu žaidimu – deriniai nėra sudėtingi. Kadangi Italijos rinktinė turi daug metikų, žaidimas pakankamai paprastas: kuriam sekasi, per tą žaidėją ir stengiamasi rungtyniauti. Beveik visi žaidėjai yra pavojingi prie tritaškio linijos. Tuo ir paremtas visas žaidimas – arba stengiasi laisvas mesti, arba stengiasi veržliai atakuoti.

– Italijoje labai akcentuojama Alessandro Gentile ir Jono Mačiulio mikrodvikova. Kiek ji svarbi?

– Galėsiu atsakyti po rungtynių – nežinau, ar ji tikrai bus pagrindinė. Ir kitose pozicijose jų matau.

– Kaip jaučiasi roto viruso kamuotas Jonas Valančiūnas?

– Čia jau klausimas jam. Tikiuosi, jaučiasi gerai ir žais gerai. Kaip mes akcentuojame italų žaidimą du prieš du ir metimus, taip ir italai turėtų akcentuoti J. Valančiūną – bent jau labai to norėčiau. O kaip ten bus, matysime.

– Svarbiausia bus gynyba prieš italų tritaškininkus?

– Gynyba visada svarbi, tačiau ir mums reikia pelnyti taškų. Italai per rungtynes pelno apie 80 taškų, tad ir mums reikia tų taškų sukrapštyti.

– Antradienį FIBA spaudos konferencijoje pristatė naują atrankų į pasaulio ir Europos čempionatus sistemą. Tapo visiškai aišku, kad jose ne visada galės dalyvauti NBA rungtyniaujantys krepšininkai. Ką manote jūs?

– Jau ne kartą esu apie tai pasisakęs. Manau, kad tai nėra gerai – visada rinktinėse turi dalyvauti geriausi, nes tada yra tikros rinktinės ir tikros rungtynės. Jau seniai reikia išspręsti tą klausimą. Aš matau interesų kovą – FIBA, Eurolyga ir dar kažkas. O tai nepadeda krepšiniui.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)