67 proc. – tokiu taiklumu „iš žaidimo“ pirmame kėlinyje atakavo meksikiečiai, nuo pat ginčo kamuolio išsiveržę į priekį ir diktavę savo sąlygas kone iki didžiosios pertraukos.

Per 10 minučių Lietuvos ekipa į savo krepšį praleido 27 taškus. Vien gynėjas Francisco Cruzas, kurio žaidimą J. Kazlauskas pavadino dideliu siurprizu, jų surinko 15. Bet trenerių štabas spėjo laiku sudurstyti yrančią saviškių gynybą.

„Pirmas ketvirtis mums nepavyko, neveikė gynyba, patys puolime blogai žaidėme du prieš du. Per pertraukėlę tai ištaisėme, pakeitėme gynybos sistemą ir žymiai ją suaktyvinome. Gerai, kad turime ilgą atsarginių suolelį, dėl kurio galime spausti varžovus ilgą laiką. Todėl ir laimėjome. Vis dėlto buvo daug jaudulio, bereikalingų klaidų. Tikiuosi, kad kitose rungtynėse vaizdelis bus kitoks“, – dvikovą komentavo J. Kazlauskas.

Atsitiesti lietuviams padėjo ir tolimi metimai. Nors J. Kazlauskas akcentuoja žaidimą per aukštaūgius, šįkart sunkiu metu komandą pirmyn stumtelėjo Jono Mačiulio, Simo Jasaičio ir Darjušo Lavrinovičiaus šūviai nuo trijų taškų linijos.

„Labai norėjau, kad prieš pasaulio čempionatą žaidėjai būtų geros sportinės formos. Turbūt pamenate Jono Mačiulio tritaškius paskutinėse kontrolinėse rungtynėse – jis tokios formos ir yra. Kiti – daugiau mažiau taip pat“, – aiškino Lietuvos rinktinės strategas.

Specialistas vylėsi, jog netrukus nervingumas dings ir iš komandinių veiksmų puolime. Šįkart daugiausiai atsakomybės už atakų organizavimą J. Kazlauskas patikėjo Adui Juškevičiui – nors Šarūnas Vasiliauskas pradėjo mačą starto penkete, A. Juškevičius žaidė dvigubai ilgiau už komandos draugą (20 min.). Likusį laiką lietuvių antpuolius pradėdavo Renaldas Seibutis, surinkęs 5 rezultatyvius perdavimus.

„Pirmos rungtynės visada sunkios, nervingos. Mums prisidėjo tų nervų dar daugiau dėl to, kad paskutiniame draugiškame mače praradome Mantą Kalnietį. Žaidėjus, kurie pirmą kartą žaidžia nacionalinėje rinktinėje, reikia palaikyti, nuraminti. Stengiamės greičiau daryti keitimus, kad ir vienas, ir kitas greičiau įsilietų į žaidimą.

Mums tik reikia susitvarkyti su jauduliuku, o jis kyla nuo įžaidėjo. Viską, ką treneris pasako, įžaidėjas perduoda komandai – jeigu šioje vietoje susitvarkysime, viskas bus gerai. Jau šiandien buvo daug pozityvo abiejų jaunųjų įžaidėjų pasirodyme, ir R. Seibutis toje pozicijoje gerai tvarkėsi. Vis dėlto jo penki rezultatyvūs perdavimai yra daug“, – vertino J. Kazlauskas.

Antrąsias rungtynes pasaulio čempionate lietuviai sekmadienį žais su Angola. D grupėje taip pat varžosi Slovėnija, Australija ir Pietų Korėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)