„Po pirmos dalies atrodė, kad lyg užčiuopėme žaidimo gijas, bet antroje pusėje, deja, viskas apvirto aukštyn kojomis. Tiesiog neatlaikėme psichologiškai. Blogai, kad leidome save daužyti“, - teigė J. Kazlauskas.

Ketvirtadienio rungtynėse neblizgėjo Donatas Motiejūnas. Tačiau treneris kritikos žarstyti neskubėjo.

Taip, iš jo šiandien tikėjomės daugiau“, - tepasakė treneris.

J. Kazlauskas pripažino, kad iš vėžių lietuvius išmušdavo kibi amerikiečių gynyba.

„Galbūt įtampa, galbūt neįprasta gynyba. Kai turi kamuolį savo rankose, visada vyksta kamuolio atakavimas, su rankomis ir su viskuo. Su bauda ir ne bauda. Žinote, kartais teisėjai tai toleruoja, kartais netoleruoja. Mes nepatyrę, jauni, ir tai labai muša iš ritmo. Aišku, jie atletiški ir yra visada baimė, kad išmuš kamuolį į nubėgs į greitą puolimą. Visa tai padarė savo“, - teigė J. Kazlauskas.

Pusfinalio rungtynėse technine pražanga buvo nubaustas ir pats J. Kazlauskas.

„Kai aš paklausiau teisėjo, už ką davė pražangą, šis atsakė prašęs, jog atsarginiai žaidėjai nešokinėtų. Sako: jūsų suoliukas ketvirtą kartą pašoko. Bet JAV suoliukas lygiai taip pat šokinėja. Lygiai tokie patys trenerio pokalbiai su teisėjais. Viskas buvo taip pat, o mes gauname techninę... Ir išvis, kol skirtumas nepasiekė 20 taškų, teisėjavimas, atvirai pasakius, buvo sunkiai suprantamas“, - teigė J. Kazlauskas.

Ketvirtadienį puikiai į žaidimą įsijungė Mindaugas Kuzminskas. Treneris vylėsi, kad tai ne paskutinis toks puolėjo pasirodymas.

„Šiandien buvo keistos, specifinės rungtynės. Labai norėtųsi, kad jis ir kitose rungtynėse taip nustebintų“ - teigė J. Kazlauskas.

Penktadienį prieš pietus rinktinė traukiniu išvyksta į Madridą, kur šeštadienį kausis dėl bronzos medalių.

„Dabar svarbiausia užmiršti šias rungtynes ir pasiruošti kitoms rungtynėms. Mūsų laukia kova dėl trečiosios vietos ir mums reikia kaip galima geriau sužaisti“, - teigė J. Kazlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)