Aš noriu, kad mes žaistume pulsuojantį krepšinį – kada reikia pristabdome, sužaidžiame, koncentruotai, sužaidžiame kažkuriems žaidėjams skirtus derinius.
Jonas Kazlauskas
Statistika nepalanki

Veteranų vedama Argentina, kaip ir Lietuva, Rio žingsniuoja pergalingai – pergalės 94:66 prieš Nigeriją ir 90:82 prieš Kroatiją.

Per visą žaidynių istoriją po amerikiečių būtent tik Argentina yra sugebėjusi lietuvius įveikti 3 kartus. Pirmasis mūšis su Argentina vyko lygiai prieš 20 metų, kai dabartinės žvaigždės Manu Ginobili, Andresas Nocioni ar Luisas Scola dar tik skynėsi kelią į vyrų rinktinę.

Paskutinė lietuvių ir argentiniečių olimpinė kaktomuša vyko grupės varžybose Londone, kurioje K. Kemzūros ekipa, tiesiogine to žodžio prasme, buvo sudaužyta – 79:102.

„Turbūt nereikia pristatinėti šios komandos. Tai labai patyrusi komanda, jau daug metų žaidžia ta pačia sudėtimi. Ryškūs lyderiai, su didele patirtimi ir tikrai geri žaidėjai. Pietų Amerikos temperamentas, stengiasi žaisti greitą krepšinį. Prie laisvų progų drąsiai atakuoja krepšį. Tikrai gera komanda“, – artėjant mačui sakė rinktinės strategas Jonas Kazlauskas.

Veteranų įtaka

Trečiadienio vakarą Rio treniruočių salėje plušėjo Lietuvos rinktinės krepšininkai. Šalia esančioje salėje tą patį darė argentiniečiai. Ketvirtadienio vakarą Brazilijos laiku abi šios ekipos persikels į „Carioca“ areną olimpiniame parke.

– Ar Argentina labiau nuspėjama komanda, nei Nigerija?, – žurnalistai paklausė J. Kazlausko.

– Nuspėjamumo atžvilgiu, tai taip – Nigerija sunkiau nuspėjama komanda. Bet kaip galima sakyti, kad prieš Argentiną lengviau ruoštis? Nigerija argentiniečiams pralaimėjo 20 taškų. Tai šį tą pasako.

Aplink ką sukasi Argentinos žaidimas?

– Apie pagrindinius jų derinius, apie pagrindinius jų žaidėjus, ką tie žaidėjai daro, ką tie žaidėjai mėgsta – kur koncentruojasi.

Argentina turi ne vieną pavojingą žaidėją. Ar sutinkate, kad pats pavojingiausias iš jų Emanuelis Ginobili?

– Aš galvoju, kad tos komandos siela Luisas Scola – ir pagal žaidimo laiką, ir pagal minutes, ir pagal įtaką komandai. Be abejonės, gal su M. Ginobili jis ir dalijasi lyderio vaidmenimis. Gali ir vienas, ir kitas gerai sužaisti – abu labai aukštos klasės žaidėjai. E. Ginobili laimėjęs ne vieną NBA aukso žiedą. Būtent, kad laimėjo. Jis žaidė, o nesislapstė už kitų žaidėjų pečių, jis buvo vienas pagrindinių žaidėjų.

Dar reikia pridėti Andresą Nocioni. Tai aukščiausio lygio komanda.

– Kokių rezervų dar turi Lietuvos komanda?

– Mums reikia atskleisti kol kas mažiau atsiskleidusius žaidėjus. Jeigu pavyks – tai bus vienas pagrindinių dalykų. Tai vienas aspektas.

Antras dalykas – aš norėčiau, kad mes žaistume greitai, bet pirmoje pusėje su Nigerija buvo įsivėlimas į greitą žaidimą. Ir tai buvo skubėjimas, o ne greitas žaidimas. Aš noriu, kad mes žaistume pulsuojantį krepšinį – kada reikia pristabdome, sužaidžiame, koncentruotai, sužaidžiame kažkuriems žaidėjams skirtus derinius. Kada turime galimybę žaidžiame greitai, turime ir pačius derinius greičiau atlikti.

Dar buvo momentų, kai išsidėstymas aikštelėje buvo ne toks. Buvo momentų, kai mes buvome per arti vienas kito ir kliudėme. Dar norėčiau pagerinti individualią gynybą vienas prieš vieną. Kada mes išanalizuojame varžovus ir jiems lieka sužaisti vienas prieš vieną, vis dar būna problemėliu. Ypač su Nigerija paleidome ne vieną varžovą.

Lietuvos ir Argentinos rinktinių tarpusavio mačas Lietuvos laiku vyks naktį iš ketvirtadienio į penktadienį 4.30 val. Lietuvos laiku. Rungtynes laimėjusi komanda taps vienvalde B grupės lydere ir užsitikrins kelialapį į ketvirtfinalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)