65 min. kamuolys suspurdėjo italų rinktinės vartų tinkle. Po Davido Alabos laimėtos oro dvikovos Marko Arnautovičius galva pasiuntė kamuolį į italų vartus. Tačiau austrų džiaugsmas truko minutę: po VAR peržiūros arbitras fiksavo puolėjo nuošalę.

Įdomu tai, kad antrame kėlinyje italai nesmūgiavo į vartų plotą, austrai tą padarė vieną kartą.

Įvarčiais italai prapliupo pratęsime. Jo pirmame kėlinyje 95 min. italams pavyko pramušti kietą austrų gynybą: po perdavimo iš krašto kamuolį gavęs Federico Chiesa puikiai jį susistabdė, suklaidino varžovą ir tiksliai kamuolį iš gana aštraus kampo pasiuntė į austrų vartus. Tai antras F. Chiesa įvartis atstovaujant rinktinei.

105 min. po keitimo pasirodęs Matteo Pessina dvigubino italų pranašumą: tai antras futbolininko įvartis Euro 2020 čempionate.

Austrai nesiruošė sudėti ginklų: 114 min. intrigą grąžino po kampinio į italų vartus kamuolį pasiuntęs Saša Kalajdžičius. Tačiau jėgų stigę austrai paskutinėmis pratęsimo minutėmis rimčiau italams nebegrasino ir baigė savo pasirodymą Europos čempionate.

Roberto Mancini auklėtiniai fiksuoja 31-erių iš eilės nepralaimėtų rungtynių seriją – jie pagerino dar 1935-1939 metais fiksuotą savo rekordinį pasiekimą.

Italija ketvirtfinalyje susitiks su Belgijos ir Portugalijos poros laimėtojais.

Rezultatas

Italija 2 – 1 Austrija

95' [1:0] Federico Chiesa

105' [2:0] Matteo Pessina

114' [2:1] Saša Kalajdžičius

***

Italija į aštuntfinalį žengė kaip A grupės nugalėtojai: Roberto Mancini auklėtiniai čempionatą pradėjo 3:0 pergale prieš turkus, tokiu pačiu rezultatu susitvarkė su šveicarais ir 1:0 įveikė Velsą.

Austrija C grupėje užėmė antrą vietą: EURO 2020 starte 3:1 pranoko Šiaurės Makedoniją, 0:2 nusileido Nyderlandų rinktinei ir 1:0 palaužė Ukrainą.

Italai galėjo pasigirti įspūdinga gynyba. Iki šio mačo net 16,5 valandos „gryno“ žaidimo laiko niekam nebuvo pavykę pasiųsti kamuolio į Italijos rinktinės vartus.

Trečią kartą Europos čempionato finaliniame etape dalyvavusi Austrija pirmą kartą iškopė į atkrintamąsias varžybas.


Italija - Austrija

Visos aštuntfinalių poros:

Velsas – Danija 0:4 (0:1) (birželio 26 d., Amsterdamas)

Italija – Austrija 2:1 (0:0, 0:0) (birželio 26 d., Londonas)

Nyderlandai – Čekija (birželio 27 d., Budapeštas)

Belgija – Portugalija (birželio 27 d., Sevilija)

Kroatija – Ispanija (birželio 28 d., Kopenhaga)

Prancūzija – Šveicarija (birželio 28 d., Bukareštas)

Anglija – Vokietija (birželio 29 d., Londonas)

Švedija – Ukraina (birželio 29 d., Glazgas)

Euro 2020 aštuntfinalio poros

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso čempionatą pradėjo 24 rinktinės, o titulą gins Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškopė po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užėmusių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)