Būtent šios dvi komandos susitiko praėjusių Senojo žemyno pirmenybių ketvirtfinalyje ir tąsyk 81:77 triumfavo Jono Kazlausko auklėtiniai. Vienas 2013 metais Italijos komandą ketvirtfinalyje tempusių krepšininkų Marco Belinelli puikiai prisiminė dvejų metų senumo istoriją.

„Žinoma, prisimenu rungtynes su lietuviais. Tąsyk žaidėme tikrai neblogai, tiesa, mums nepasisekė ir jie laimėjo. Rytoj bandysime žaisime kietai ir agresyviai puolime ir gynyboje nuo pat mačo pradžios. Žinome, kad bus sunku, žaisime su viena geriausių turnyro komandų“, – pagarbiai apie Lietuvos rinktinę atsiliepė M. Belinelli.

Puikiai tritaškius metantys ir uraganinėmis atakomis varžovus mėgstantys skandinti italai ruošiasi susitikti su kantriai puolime žaidžiančia Lietuvos rinktine. Paklaustas apie varžovų stipriąsias puses, M. Belinelli nepamiršo paminėti ir aštuntfinalio mače su Gruzija 34 taškus pelniusio Jono Mačiulio.

„Lietuviai turi viską: pajėgius aukštaūgius bei J. Mačiulį, kuris buvo nepakartojamas aštuntfinalio rungtynėse. Žinoma, bandysime jį sustabdyti. Apskritai, Lietuvos rinktinė žaidžia labai gerai. Manau, pagrindinis rungtynių aspektas bus gynyba. Puolime mums sekasi neblogai, o gynyboje turėsime pagelbėti vienas kitam, nes lietuviai puikiai juda su kamuoliu ir be jo,“ – kalbėjo vienas italų rinktinės puolimo lyderių.

Ketvirtfinalio rungtynes su Lietuvos rinktine italai žais trečiadienį, nuo 22 valandos Lietuvos laiku.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)