Meksikos rinktinės treneris Juanas Carlosas Osorio prieš šias rungtynės priėmė drąsų sprendimą. Lyginant su pirmuoju turnyro maču, kai meksikiečiai žaidė su portugalais, treneris pakeitė net 8 savo ekipos starto sudėties futbolininkus.

Bent jau pirmoje rungtynių pusėje šį rokiruotė nepasiteisino – savo sąlygas aikštėje diktavo Naujoji Zelandija, kurią 42 min. tiksliu smūgiu į priekį išvedė Chrisas Woodas.

Dar kėlinio viduryje aikštėje kilo suirutė, kuomet tas pats Ch. Woodas bandė smūgiuoti į vartus tuo metu, kai ant žolės gulėjo traumą patyręs Carlosas Salcedo. Į šią situaciją itin emocingai reagavo treneris J. C. Osorio, varžovų žaidėjams ir trenerių štabui pasiuntęs keletą necenzūrinių žodžių.

C. Salcedo trauma iš tikrųjų buvo rimta – gynėjas buvo išneštas iš aikštės ir pakeistas.

Po pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė. Meksikiečiai ėmė žaisti kur kas aktyviau ir 54 min. gražią ataką technišku ir tiksliu smūgiu užbaigė Raulis Jimenezas – 1:1.

72 min. Meksika išsiveržė į priekį – Javieras Aquino atliko „perdavimą-saldainiuką“, kurį išlukšteno Oribe Peralta (2:1).

Baigiantis rungtynėms aikštėje įsivyravo futbolas beveik „be gynybos“, progų turėjo abi komandos, tačiau rezultatas išliko nepakitęs.

Pačioje rungtynių pabaigoje aikštėje kilo masinis susistumdymas, kuriame dalyvavo keliolika abiejų komandų žaidėjų. Visgi mačo arbitras Bakary Gassama po vaizdo peržiūros apsiribojo parodydamas tik tris geltonas korteles aršiausiems rungtynių dalyviams.

Neatmetama galimybė, kad FIFA imsis papildomo tyrimo ir taikys papildomas sankcijas.

Po dviejų turų Meksika, kaip ir Portugalija, turi 4 taškus. Rusijos rinktinės sąskaitoje – 3 taškai. Kurios komandos pateks į pusfinalį, paaiškės šeštadienį.

Be taškų esanti Naujoji Zelandija į kitą etapą patekti nebeturi galimybių.

Rezultatas

Meksika 2 – 1 Naujoji Zelandija

42' Chrisas Woodas [0-1]
54' Raulis Jimenezas [1-1]
72' Oribe Peralta [1-2]

Primename, kad kitose trečiadienio A grupės rungtynėse Maskvoje Portugalijos rinktinė 1:0 nugalėjo turnyro šeimininkę Rusiją.

Paskutinio A grupės turo rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį. Rusai kausis su Meksika, portugalai – su zelandais. Į kitą etapą pateks dvi geriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)