Čempionato debiutantai tapo pirmąja šeimininkų rinktine istorijoje, pralaimėjusia visas tris grupės dvikovas.

Įvarčius į Kataro vartus antradienį mušė trečiose rungtynėse iš eilės pasižymėjęs puolėjas Cody Gakpo ir saugas Frenkie De Jongas.

Nyderlandai - Kataras. Rungtynių statistika

Tuo metu Ekvadoro ir Senegalo susitikime, kuriame sprendėsi antro kelialapio į aštuntfinalį likimas, visi trys įvarčiai buvo pelnyti po standartinių padėčių.

Pirmo kėlinio pabaigoje Senegalo puolėjas Ismaila Sarras realizavo 11 m baudinį, kurį pats ir uždirbo.

Situacija apvirto aukštyn kojomis antro kėlinio viduryje, kai po kampinio pasižymėjo Moisesas Caicedo. Tačiau jau po 2 min. standartinė situacija priešingoje aikštės pusėje baigėsi tiksliu Senegalo gynybos žvaigždės Kalidou Koulibaly smūgiu.

Įdomu, jog 31-erių kapitonui tai buvo pirmas įvartis nacionalinėje komandoje, nors Londono „Chelsea“ (Anglija) gynėjas jai atstovauja nuo 2015 metų ir yra sužaidęs 67-erias rungtynes.

Ekvadoras - Senegalas. Rungtynių statistika

Geriausias trečią kartą planetos pirmenybėse dalyvaujančios Juodojo žemyno rinktinės pasiekimas – ketvirtfinalis 2002 metais.

Tuo metu ketvirtą sykį pasaulio čempionate pasirodęs Ekvadoras grupių etapą sugebėjo įveikti tik 2006-aisiais.

Aštuntfinalyje A grupės ekipos susitiks su B grupės rinktinėmis: Anglija, Iranu, JAV arba Velsu. Teorinių galimybių patekti į atkrintamąsias dar turi visos keturios šios grupės komandos, į paskutinius mūšius stosiančios antradienį, nuo 21 val.

Primename, kad dviem ar daugiau komandų surinkus vienodą taškų skaičių, pirmiausia atsižvelgiama į bendrą jų įvarčių santykį visose grupės rungtynėse.

Rezultatai

Ekvadoras 1 – 2 Senegalas
44' [0 – 1] Ismaila Sarras (11 m)
68' [1 - 1] Moisesas Caicedo
70' [1 - 2] Kalidou Koulibaly

Nyderlandai 2 – 0 Kataras
26' [1 – 0] Cody Gakpo
49' [2 – 0] Frenkie De Jongas

Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją