Latvijos krepšininkai olimpiniais čempionais tapo antradienį, trijulių finalo mūšyje 21:18 palaužę Rusijos olimpinio komiteto komandą.

Latvijai tai buvo pirmasis olimpinis medalis nuo 2012-ųjų ir apskritai ketvirtas olimpinis auksas per visą vasaros žaidynių istoriją.

Permainingame finale netrūko dramatiškų epizodų.

Rusijos krepšininkui Iljai Karpenkovui mačo įkarštyje nuplyšo sportbačio padas – žaidėjui teko jį atgal priklijuoti apsivyniojant batą lipnia juosta.

Tačiau su kur kas rimtesnėmis problemomis susidūrė 6-asis pagal pasaulinį trijulių reitingą latvių žaidėjas E. Krūminis.

Finalo partijos viduryje jis nesėkmingai pastatė koją ir skausmo perkreiptu veidu nušlubavo link atsarginiams skirtos vietos. Padedamas komandos mediko, E. Krūminis susiteipavo koją ir dar sykį sugrįžo į aikštę, tačiau nesėkmingai.

Edgaras Krūminis

Šiek tiek pažaidęs, latvis atgal link mediko turėjo parropoti keturiomis – iš skausmo tęsti mačo jis nebegalėjo. Visgi tautiečiai kelias paskutines minutes susitvarkė ir be Edgaro – lemiamą tritaškį į rusų krepšį pasiuntė Karlis Lasmanis.

Kaip informuoja delfi.lv, po mačo paaiškėjo, kad J. Krūminiui rungtynių metu lūžo vienas iš kairės kojos kaulų.

„Pirmą akimirką labai nusivylėme. Matėme, kiek pastangų Edgaras dėjo bandydamas grįžti į aikštę ir mums padėti, leisti bent akimirką atsipūsti. Matėme, koks buvo jo veidas. Galų gale, labai ačiū jam už tai“, – komentavo E. Krūminio komandos draugas Nauris Miezis.

Išsamesni tyrimai krepšininkui jau po apdovanojimų ceremonijos buvo atlikti ligoninėje, tačiau apie jų rezultatus kol kas neinformuojama.

Latvijos trijulių rinktinė

E. Krūminis yra vienas iš Latvijos 3x3 krepšinio pionierių. Šalies trijulių rinktinėms jis atstovauja nuo pat 2012-ųjų, kai buvo surengtas pirmasis oficialus pasaulio čempionatas. Finalo rungtynėse su Rusijos krepšininkais jis spėjo pelnyti du taškus, o geriausią savo mačą veteranas Tokijuje sužaidė ketvirtfinalio partijoje prieš Japoniją, kai pelnė pirmus 9 Latvijos rinktinės taškus.

Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)