Žaidynių išvakarėse S. Scariolo guodėsi, kad jo planus stipriai sujaukė po operacijos taip ir nepasveikusio Marco Gasolio atsisakymas dalyvauti olimpiadoje.

„Dabar esame ketveriais metais vyresni nei Londone, kur patekome į finalą, ir savo gretose neturime M. Gasolio. Tai – didžiulė netektis. Pažiūrėsime, kaip vyks turnyras, tačiau akivaizdu, kad JAV rinktinė jo nelaimėti gali tik tokiu atveju, jei žais siaubingai blogai. „Siaubingai blogai“ sakau todėl, kad žaisdami tik blogai jie vis tiek laimėtų“, – pareiškė italas.

„Dauguma vyrų supranta, kad tai greičiausiai jiems bus ne tik paskutinė olimpiada, bet ir paskutinis didelis tarptautinis turnyras. Žinoma, norėtųsi šį ciklą su fantastiška karta baigti užsikabinant medalį ant kaklo. Tačiau mūsų praeities pergalės nieko nereiškia. Dabar vėl reikia kovoti iš pradžių, prakaituoti kiekvieną akimirką – tik tai gali atnešti sėkmę“, – sakė S. Scariolo.

Ispanijos rinktinės strategas pripažįsta, kad turnyrą jo komandai teks pradėti „mirtininkų“ grupėje kartu su Lietuvos, Brazilijos, Argentinos, Kroatijos ir Nigerijos rinktinėmis.

„Taip, kitoje pusėje yra JAV, Serbija, Prancūzija, tačiau mūsų grupėje yra daugiau pretendentų į vietą ketvirtfinalyje. Nerimą kelia Brazilija, kuri yra turnyro šeimininkė ir turi dideles galimybes šiemet pakilti labai aukštai. Jie turi puikių NBA krepšininkų, daug talento, o ypač pavojingi brazilai tuomet, kai juos emocingai palaiko vietos publika. Jie šiemet turi viską, kad galėtų pakilti labai aukštai, netgi iki apdovanojimų pakylos“, – aiškino jis.

Būtent rungtynėmis su Brazilijos rinktine Jono Kazlausko auklėtiniai ir pradės olimpinį atrankos turnyrą. Pirmasis mačas vyks sekmadienį, 20.15 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad kitoje žaidynių grupėje be JAV, Serbijos ir Prancūzijos žais Australija, Kinija ir Venesuela.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)