Trenerio kaitos prieš pat FIFA 2018 turnyro pradžią sukrėsta „La Roja“ pirmose B grupės rungtynėse penktadienį Sočyje (21 val.) mėgins išlieti susikaupusią neigiamą energiją, o jos varžovė Portugalijos rinktinė – susigrąžinti koncentraciją.

Europos čempionus pastaruoju metu blaško perdėtas dėmesys komandos žvaigždei Cristiano Ronaldo ir jo sprendimui dėl būsimojo klubo.

Ispanijos ir Portugalijos futbolininkai tarpusavyje susitinka tik antrą kartą pasaulio čempionatų istorijoje. Vienintelį kartą tarpusavyje planetos pirmenybėse tarpusavyje jie žaidė 2010-aisiais PAR – aštuntfinalio mačą 1:0 laimėjo ir į ketvirfinalį pateko portugalai.

Tai – labiausiai intriguojantis B grupės mačas, tačiau abiejų nacionalinių ekipų atmosfera – ne tokia gera, kokios galėtų tikėtis jų sirgaliai.

Ispanijos rinktinės strategas Julenas Lopetegui trečiadienį netikėtai buvo atleistas, o praėjus kelioms valandos „La Rojos“ vairą šalies federacijos vadovų nurodymu perėmė 50-metis Fernando Hierro, kuriam Rusijoje buvo numatytas rinktinės sporto direktoriaus vaidmuo.

Ispanų futbolo federacijai nepatiko, kad J. Lopetegui sukirto rankomis su Madrido „Real“ ir laiku neinformavo.

Įdomu, kad atleistasis treneris su rinktine laimėjo visas 20 žaistų rungtynių. Žiniasklaidoje svarstoma, kokią įtaką šis sukrėtimas turės žaidėjams, o itin nedaug trenerio patirties turintis naujasis strategas F. Hierro atrėmė kritiką taip: „Greta futbolo kamuolio su jau daugiau nei 30 metų“.

Pažymėtina, kad Ispanijos rinktinę pirmųjų rungtynių išvakarėse gerokai išblaškė ir dar viena žinia.

Socialiniuose tinkluose besireiškiantys ispanų futbolininkai aktyviai ir įvairiai reagavo į Prancūzijos rinktinės puolėjo Antoine'o Griezmanno sprendimą atmesti „Barcelonos“ pasiūlymą ir karjerą pratęsti Madrido „Atletico“ gretose.

„Šios rungtynės mums atskleis visą tiesą, kokia yra Ispanijos rinktinės būklė po įvykusių pasikeitimų ir ją supančių įvykių“, – konstatuoja Ispanijos portalo AS apžvalgininkas Alberto Relano.

Portugalai turi savų problemų. Su „Real“ UEFA Čempionų lygą trečius metus iš eilė laimėjęs C. Ronaldo po triumfo užsiminė, kad savo ateities planus žada paviešinti prisidėjęs prie nacionalinės ekipos.

Tad pastaruoju metu pietiečių žiniasklaidą netgi labiau domina portugalų žvaigždės būsimasis klubas, o ne rungtynės pasaulio čempionate.

Skelbiama, kad pasižiūrėti rungtynių tarp Portugalijos ir Ispanijos specialiai dėl C. Ronaldo į Sočį atvyks Paryžiaus „Saint Germain“ klubo prezidentas Nasseras Al-Khelaifi, norintis prisivilioti portugalą į savo žvaigždžių ir taip pilną komandą.

Primename, kad portugalai 2016-aisiais triumfavo Europos čempionate, nuo tada komanda išsaugojo 13 nugalėtojais tapusių futbolininkų, ekipai ir toliau vadovauja treneris Fernando Santosas.

Rungtynėms tarp Portugalijos ir Ispanijos teisėjaus arbitras iš Italijos – 44-erių Gianluca Rocchi.

Kitose penktadienio rungtynėse Egiptas susigrums su Urugvajumi (15 val.).

Egiptas planetos pirmenybėse žaidžia po 28 metų pertraukos, o šios komandos rezultatai veikiausiai priklausys nuo rinktinės žvaigždės Mohamedo Salah sveikatos.

„Liverpool“ lyderis susižeidė petį UEFA Čempionų lygos finale, po jau minėtojo S. Ramoso „kovos veiksmo“.

Jau aišku, kad Egipto rinktinės starto sudėtyje rungtynėse Jekaterinburge jis nepasirodys, tačiau ant atsarginių suolo šiandien 26-ąjį gimtadienį minintis snaiperis bus.

Egipto rinktinės vartuose gali pasirodyti 45 metų Essamas El Hadary – jis taptų vyriausiu pasaulio čempionatuose žaidusiu futbolininku.

Urugvajaus rinktinės strategas 71 metų Oscaras Tabarezas – tikra legenda. Jis dalyvauja jau ketvirtose planetos pirmenybėse ir trečiosiose iš eilės.

Urugvajaus rinktinių vedlys visuomet su savo auklėtiniais įveikdavo grupių etapą, o 2010 metais Pietų Afrikoje net pasiekė pusfinalį.

Trečiose penktadienio rungtynėse (18 val.) Sankt Peterburge pečius surems Maroko ir Irano rinktinės. Marokas nepralaimėjo 12 pastarųjų rungtynių, tačiau tik dvejos jų buvo prieš pasaulio čempionato dalyves. Irano sąskaitoje – du pralaimėjimai penkiuose kontroliniuose mačuose.

Iraniečiai niekuomet nebuvo pakilę aukščiau grupių etapo, o Marokas tik kartą įveikė pirmąjį turnyro barjerą. Mažai kas abejoja, kad šis mačas ir nuspręs, kas B grupėje užims trečią vietą. Pirmosios dvi anot prognozių turėtų atitekti Ispanijai ir Portugalijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)