Skausmus M. Grigonis pajuto prieš porą dienų, kai pirštą stuktelėjo treniruotės metu, tačiau nei jis pats, nei rinktinės gydytojai nieko rimto neįtarė.

Nepaisydamas skausmų, 198 cm ūgio kaunietis ketvirtadienio vakarą Malagoje į ispanų krepšį per 17 minučių sugebėjo įmesti 9 taškus (0/3 dvit., 2/4 trit., 3/4 baud. met.).

Visgi po pergalės 78:76 krepšininkas kartu su gydytojų personalu nuvyko į vietinę ligoninę, kurioje, peršvietus plaštaką, buvo išgirsta ne itin smagi diagnozė – skilęs smiliaus kaulas.

„Marius dabar nesitreniruos mažiausiai penkias dienas, tačiau tikimasi, kad toliau viskas turėtų būti tvarkoje“, – situaciją komentavo rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas.

Šiuo metu M. Grigonis kartu su nacionaline komanda traukiniu vyksta į oro uostą, iš kurios skris į Buenos Airės – Argentinoje lietuvių antradienio ir ketvirtadienio paryčiais Lietuvos laiku laukia dar dvejos kontrolinės rungtynės.

Į rinktinės dvyliktuką pirmuoju bandymu prasibrovęs M. Grigonis šią vasarą ant parketo pasirodė visose septyneriose rungtynėse, kuriose vidutiniškai pelnydavo 9,14 taško, tritaškius mesdamas įspūdingu 55,6 proc. taiklumu (15 iš 27).

Jeigu gynėjui iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių nepavyktų tinkamai pagyti (pastuksenkime į medį, kad taip nenutiktų), jo vietą galutiniame dvyliktuke užimtų šiuo metu rezervinio nario pareigas užimantis Vaidas Kariniauskas.

Pagal olimpinių žaidynių taisykles paskutinę rokiruotę sudėtyje dėl traumų ar ligų Jonas Kazlauskas galės padaryti iki rugpjūčio 5 dienos 9.30 val. Rio laiku, kuomet numatytas techninis krepšinio turnyro susirinkimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)