Antrą kartą iš eilės Vokietijos komanda pasaulio čempionatą pradėjo pralaimėjimu. Trečiadienį E grupės akistatoje Hansi Flicko auklėtiniai 1:2 neprilygo japonams.

Nuversti favoritai turės apie ką pasibėdoti su išvakarėse kitu pirmo turo nusivylimu tapusiais argentiniečiais.

Kaip ir pastarieji rungtynėse su Saudo Arabija, 11 m baudinį realizavę vokiečiai po pirmo kėlinio pirmavo 1:0, bet tuomet per trumpą atkarpą praleido du įvarčius.

„Pirmame kėlinyje iššvaistėme daug šansų. Japonai žaidė efektyviau, naudojosi individualiomis mūsų klaidomis, kokių neturėtų būti“, – itin lakoniškai nesėkmę komentavo H. Flickas.

Ritsu Doanas pirmąjį japonų įvartį pakartotiniu smūgiu pelnė vokiečių gynėjams palikus be priežiūros pavojingiausią savo baudos aikštelės zoną.

Takuma Asano pasižymėjo savo darbo nepadarius nei gynybos liniją sulaužiusiam Niklasui Sule, nei spurtavusio varžovo nepavijusiam Nico Schlotterbeckui, nei artimojo vartų kampo „neuždariusiam“ vartininkui Manueliui Neueriui.

Bet surauktais antakiais Vokietijoje žvelgiama ir į patį H. Flicką. Jei abu įvarčius antrame kėlinyje taktinę schemą pakeitusiai Japonijai pelnė atsarginiai, tai keturiskart pasaulio čempionų gretose atlikti keitimai tik išbalansavo komandą.

„Tai neatrodė labai pavojingos rungtynės. Varžovai tik šiek tiek mus paspaudė, išbėgo į atakas vienas prieš vieną“, – stebėjosi ekipos kapitonas M. Neueris.

„Turėjome neįtikėtinų progų padvigubinti savo persvarą, bet jomis nepasinaudojome. Tiesa, mums trūko užtikrintesnio žaidimo užnugaryje: atrodė, kad ne visi norėjo kamuolio.

Patys pavertėme priešininkus stipriais. Nežinau, ar pasaulio pirmenybėse kada nors buvo pelnytas lengvesnis įvartis nei antrasis, kritęs į mūsų vartus. Taip neturėtų būti“, – kritikavo vienintelio komandos įvarčio autorius Ilkay Gundoganas.

„Pirmame kėlinyje labai stengėmės, išeikvojome daug jėgų aikštėje. Buvome absoliučiai pranašesni, nedarėme jokių klaidų, nepalikome erdvės jokiems atsitiktinumams. Beprotiška, dabar esu lengvai šokiruotas“, – galutiniu rezultatu negalėjo patikėti puolėjas Thomasas Mulleris, kuris pats paliko aikštę vokiečiams dar kontroliuojant įvykius.

Prieš ketverius metus Rusijoje jį su tautiečiais turnyro starte panašiai pribloškė Meksika, laimėjusi 1:0. Tuomet „Die Mannschaft“ taip ir neatsigavo bei sensacingai iškrito jau po grupių etapo.

Anksti – jau aštuntfinalyje – Vokietijai baigėsi ir praėjusios Europos pirmenybės.

„Turime pasirūpinti, kad tai nepasikartotų. Privalome nusiteikti kitoms rungtynėms taip, kad jas laimėtume“, – į krūtinę mušėsi Th. Mulleris.

Bėda ta, jog kitas mačas vokiečių sekmadienį laukia su galinga Ispanija – lengviau H. Flicko auklėtiniams tikrai nebus.

Rungtynių tarp Japonijos ir Vokietijos santrauką rasite čia.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją