Lietuvos rinktinė pasirodymą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse baigė ketvirtfinalyje, po trečio pralaimėjimo iš eilės. D. Sabonis buvo jauniausias žaidėjas Jono Kazlausko kariaunoje, aikštėje turnyro metu vidutiniškai praleido po 18,5 min., pelnė po 5,5 taško ir atkovojo po 4,5 kamuolio.

E. Horne‘o nuomone, D. Sabonis – ateities perspektyva, tačiau šiuo metu į jaunąjį krepšininką dedamos pernelyg didelės viltys ir jis liaupsinamas be reikalo.

„Jaunasis aukštaūgis parodė, kad ateinančiais metais nacionalinėje komandoje jis bus labai svarbiu žmogumi. D. Sabonis pademonstravo savo įgūdžius dvejose rungtynėse, kurias pradėjo starto penkete, laiką aikštėje išnaudodavo neblogai. Jis buvo aktyvus gynyboje, dažniausiai iš visų komandoje perimdavo kamuolius (vid. 1,2 per rungtynes), dažnai būdavo išnaudojamas statant užtvaras komandos draugams ir pataikė sudėtingą dvitaškį su pražanga rungtynių su Brazilija pabaigoje, kuris praktiškai ir garantavo lietuviams pergalę“, – nuo pozityvių dalykų savo apžvalgą pradeda E. Horne‘as.

Visgi netrukus analitikas pradeda kalbėti apie tai, kad D. Sabonis – išgirtas pernelyg anksti, o vietą NBA lygoje jam teks užsitarnauti tik labai sunkiu darbu.

„Visgi tiems, kurie iš anksto liaupsino D. Sabonį ir kalbėjo apie tai, kad jis tikrai žais Oklahomos komandos starto penkete, reikėtų palūkėti. Taip, Serge‘as Ibaka išvyko į Orlando „Magic“ ir Oklahomos ekipoje atsilaisvino vieta po krepšiu, tačiau pagalvokite, kad D. Sabonis į NBA keliasi vos po dviejų sezonų NCAA, Gonzagos ekipoje“, – pažymi E. Horne‘as.

Anot jo, D. Sabonio patirties stoka išryškėjo ir Rio de Žaneire.

„Kartu su visais likusiais lietuviais D. Sabonis pasitraukė į šešėlį per paskutines trejas pralaimėtas komandos rungtynes, o jo pataikymas iš vidutinio nuotolio buvo prastas – vos 2 iš 12 metimų. Taip, teisėjavimas olimpinėse žaidynėse buvo kvestionuotinas, tačiau D. Sabonis pernelyg dažnai rinkosi pražangas (vid. 2,7 per rungtynes, antras komandoje), du kartus prasižengė varžovams metant iš toli atsakingais momentais“, – rašo analitikas, netrukus pradedantis vardinti ir būsimus D. Sabonio konkurentus dėl vietos po saule „Thunder“ gretose.

„Faktas, kad Oklahomos komandoje D. Sabonis turės ne vieną konkurentą. Per savo trumpą laiką, kurį praėjusį sezoną praleido Orlando „Magic“, turkas Ersanas Ilyasova jau pademonstravo, kad sugeba greitai prisitaikyti prie trenerio taikomų sistemų. Enesas Kanteris, vidutiniškai rinkęs po 12,7 taško ir 8,1 atkovoto kamuolio kildamas nuo solo praėjusiame sezone, apskritai yra vienas iš geriausių kovotojų dėl kamuolių puolime lygoje ir puikiai ištobulino žaidimą „du prieš du“ su Russellu Westbrooku.

Be to, D. Sabonis turės nukonkuruoti Mitchą McGary (208 cm ūgio amerikietis puolėjas, – red. past.), kuris po visų savo traumų turėtų sugrįžti į rikiuotę pilna jėga ir yra tikrai ne mažiau talentingas už D. Sabonį puolime. Taigi, laukia labai rimti iššūkiai“, – konstatuoja krepšinio analitikas.
Visgi tiems, kurie iš anksto liaupsino D. Sabonį ir kalbėjo apie tai, kad jis žais Oklahomos komandos starto penkete, reikėtų palūkėti.
Erikas Horne'as, NBA analitikas
Primename, kad 208 cm ūgio D. Sabonį šių metų NBA naujokų biržoje 11-uoju numeriu pasirinko „Magic“, tačiau netrukus mainais jis atsidūrė Oklahomos klubo gretose.

Pro E. Horne‘o akį nepraslydo ir Rio de Žaneire su Ispanijos rinktine bronzą iškovojusio ispano Alexo Abrineso sėdėjimas ant atsarginių suolo. Pastarasis žaidėjas, į Oklahomą persikelsiantis iš „Barcelona“ ekipos, galimybių pasireikšti Ispanijos rinktinėje turėjo labai nedaug, tačiau, žurnalisto nuomone, vietos „Thunder“ komandoje jam atsiras.

„A. Abrinesas akivaizdžiai nebuvo Sergio Scariolo planuose. Jis aikštėje pasirodė tik keletą kartų, todėl gynėjo pasirodymo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse vertinti neverta. Barselonos komandoje praėjusį sezoną jis žaidė po 20 minučių, o Rio de Žaneire – vos po 2 minutes, o keturis kartus apskritai nepakilo nuo suolo. Oklahomoje A. Abrinesas negaus 20 minučių, tačiau „Thunder“ reikia metančių žaidėjų, todėl laiko aikštėje jam tikrai atsiras. Žinoma, jeigu leis sveikata“, – konstatavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)