Okeanijos vicečempionai (finale nusileido Naujajai Zelandijai) turės verstis be dviejų NBA žaidėjų: vidurio puolėjo Andrew Boguto (213 cm ir 118 kg) iš Oklando „Golden State Warriors“ ir lygos čempionu su San Antonijaus „Spurs“ tapusio Patty Milso (183 cm ir 84 kg).

Australijos rinktinės vyriausiajam treneriui Andrejui Lemaniui šios netektys itin skaudžios.

„Šių žaidėjų netektis – skaudus smūgis komandai, bet nuo traumų neapsaugota nei viena rinktinė. Bet mes vis tiek turime gerą komandą, o ekipoje puiki atmosfera“, – strategas.

Jo treniruojamoje yra dar keturi žaidėjai, turintys sutartis su NBA komandomis.

Dante Exumas (196 cm ir 86 kg) šių metų stiprioje ir konkurencingoje NBA naujokų biržoje buvo pašauktas penktu numeriu – 19-metį australą pasirinko Jutos „Jazz“ klubas.

Trejų metų kontraktą su Čikagos „Bulls“ ekipa neseniai pasirašė Cameronas Bairstowas (208 cm ir 114 kg). 23 metų aukštaūgis buvo pašauktas naujokų biržoje antrojo rato pabaigoje, bet sėkmingai pasirodęs Vasaros lygoje jis sulaukė „Bulls“ komandos pasiūlymo.

Klivlando „Cavaliers“ klubui praėjusį sezoną atstovavo 23 metų Matthew Dellavedova (193 cm ir 91 kg). Iškritus P. Millsui, jam numatytas pagrindinio įžaidėjo vaidmuo rinktinėje. M. Dellavedova statistika NBA lygoje: vidutiniškai 18 minučių per rungtynes, 5 taškai ir 3 rezultatyvūs perdavimai. Australų treneris kalbėdamas apie pagrindinį savo komandos įžaidėją stengėsi pabrėžti jo įvairiapusę naudą ekipai.

„Jis mums padeda ne tik aikštėje, bet ir rūbinėje. Jis su visais pasikalba, atsiskleidžia jo organizaciniai sugebėjimai. Komandoje gera atmosfera – jo pastangomis,“ – atskleidė A. Lemanis.

Aaronas Baynesas (208 cm ir 118 kg) yra NBA čempionas. Ir nors vilkėdamas San Antonio „Spurs“ aprangą žaisdavo vidutiniškai tik po 8 minutes, naudingos patirties australų vidurio puolėjas be abejo įgavo. Verta priminti, kad 27-erių metų A. Baynesas prieš ketverius metus vilkėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos marškinėlius – beje, kartu su dabartiniu pagrindiniu Lietuvos rinktinės ir Toronto „Raptors“ klubo vidurio puolėju Jonu Valančiūnu.

Sostinės ekipai atstovavo ir Bradas Newley (201 cm ir 93 kg). Lengvojo krašto pozicijoje Australijos rinktinėje jam konkuruoti tenka su Eurolygos čempionu Joe Inglesu (203 cm ir 98 kg). Pastarojo australo, kuris dar gali rungtyniauti atakuojančio gynėjo pozicijoje, statistika Tel Avivo „Maccabi“ klube: vidutiniškai 23 minutės per rungtynes, 10 taškų, 3 rezultatyvūs perdavimai ir 3 atkovoti kamuoliai.

Priekinę liniją Australijos rinktinėje dar sudaro šalies krepšinio legenda Davidas Andersenas (211 cm ir 11 kg). 34 metų krepšininkas Eurolygos turnyrą yra laimėjęs tris kartus. Aukštaūgis tris sezonus praleido NBA lygoje, o Australijos rinktinei atstovauja daugiau nei 10 metų.

„Davidas turi itin daug patirties. Jis sužaidė daug lemiamų rungtynių per karjerą. Gerai, kai komandoje yra ir tokių patyrusių ir labai jaunų žaidėjų. Vaikinai vieni iš kitų pasimoko“, – apie veterano patirtį pasakojo treneris.

Negalima nepaminėti ir dar vieno Australijos priekinės linijos žaidėjo Nathano Jawai (208 cm ir 128 kg). Širdies problemų anksčiau turėjęs bei praėjusį sezoną Stambulo „Galatasaray“ gretose dėl sunkios kaklo traumos vos dvejas rungtynes sužaidęs australų milžinas dar labiau stiprina Okeanijos komandos aukštaūgių gretas. Australų treneris A. Lemanis negailėjo pagyrų daug skaudžių akimirkų per karjerą iškentėjusiam vidurio puolėjui.

„Jis daug dirba, kad galėtų sėkmingai pasirodyti po traumos. Krepšinio jis nežaidė 7 mėnesius, bet mes laimingi, kad jis kartu komanda.“

Mačo tarp lietuvių ir australų pradžia – pirmadienį 19 valandą.

Praėjusiame pasaulio čempionate Australijos rinktinė buvo eliminuota aštuntfinalyje, kai ją sutriuškino slovėnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)