Iškart po finišo jaunas lenktynininkas iš Lenkijos neslėpė susijaudinimo ir ašarų, mat pats teigė, kad debiutuodamas labiausiai norėjo tiesiog pasiekti finišą, o apie tai, kad gali iškovoti čempiono titulą, ėmė galvoti tik prieš kelias dienas.

„Finišuoti pirmame savo asmeniniame Dakare buvo viena mano svajonių, dėl ko aš esu labai dėkingas savo šeimai. Tačiau mes ne tik finišavome, bet tapome čempionais. Prieš dvi dienas mes priėmėme sprendimą, kad šiame Dakare turėčiau būti pirmas, todėl šiam tikslui atidaviau visą save. Mes turėjome galimybę išsiveržti į priekį“, – po finišo sakė E. Goczalas.

Lenktynininkas pasakojo, kad paskutinio greičio ruožo metu jo ekipažas taip pat turėjo nesklandumų, buvo pramušti keli ratai, todėl reikėjo stoti juos pakeisti. Sportininkas teigė, kad net ir susidūręs su nesklandumais stengėsi daryti viską, kad tik aplenktų Roką Baciušką ir išsiveržtų į pirmąją vietą. Tiesa, E. Goczal neslėpė, kad pagalvojo ir apie tokį scenarijų, jei lietuvio aplenkti nepavyks. Jis teigė, kad net ir tokiu atveju nenukabintų nosies ir tapti čempionu bandytų kitą kartą.

„Šis Dakaras buvo tikras nuotykis, tai tikrai labai sudėtingas ralis, todėl esu labai dėkingas, kad galiu stovėti finiše“, – sakė tiesioginis R. Baciuškos varžovas jį aplenkęs paskutiniame greičio ruože, kai lietuviui iškovoti pergalę sutrukdė bagio gedimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją