„Buvome atitrūkę, blogai, kad to pranašumo neišsaujojome. Paskui jau mums teko vytis ir įdėti dar daugiau jėgų. Galėjome ir lengviau“, – neslėpė Kšyštofas Lavrinovičius.

„Po pertraukos išėjome į aikštę žinodami, kad turime taškų atsargą. Sunku pasakyti, kodėl leidome save prisivyti. Tik tiek, kad lengva žaisti tikrai nebuvo. Kova vyko iki paskutinių minučių. Susitikome su stipria komanda – didžiulė jiems pagarba, išeikvojome tikrai nemažai jėgų kaudamiesi su jais“, – kalbėjo kitas aukštaūgis Donatas Motiejūnas.

Aštuntfinalio akistatos pradžioje lietuviai puikiai išnaudojo ūgio pranašumą, dominuodami po abiejais krepšiais, o Naujosios Zelandijos krepšininkams žaisti vienas prieš vieną nebesisekė taip, kaip draugiškose rungtynėse Kaune.

23:9 pirmą ketvirtį laimėjusi Lietuvos rinktinė netrukus įgijo rekordinę persvarą, bet tuomet tarsi atleido akceleratorių. O taikiklį pamažu susiderinę jų oponentai nesnaudė – nors tylėjo komandos lyderis Kirkas Penney (6 taškai, 1/7 metimų „iš žaidimo“), lietuvių krepšį bombardavo kitas gynėjas Corey Websteris (26 taškai).

Ketvirtą kėlinį zelandai pradėjo trimis sudėtingais tritaškiais iš eilės ir pribloškė maždaug tūkstantį rungtynes stebėjusių Lietuvos sirgalių, išsiverždami į priekį 59:58. Bet J. Kazlausko ekipa tinkamai sureagavo į pasikeitusią situaciją, o pasipriešinti dar smarkiau Naujosios Zelandijos žaidėjai, K. Lavrinovičiaus nuomone, nebeturėjo jėgų.

„Pradėjome labai gerai, o paskui paleidome varžovus. Jie pataikė sunkių metimų, pajautė žaidimą, ir tada jau mums reikėjo vytis. Reikėjo įdėti pastangų, kad pabaigoje būtume priekyje. Tokia ta zelandų komanda – su visais apylygiais kovojo. Tik, aišku, jiems gale jėgų pritrūksta“, – dvikovą komentavo puolėjas.

Rinktinę kiek supurtė ir traumos: pirmame kėlinyje priešininkas prakirto antakį Jonui Mačiuliui, o trečiame ketvirtyje po susidūrimo su varžovu nuo parketo vos pakilo šoną susitrenkęs Simas Jasaitis.

Pirmajam žaizdą rūbinėje čia pat susiuvo komandos gydytojas Rimtautas Gudas, pasiskolinęs medicininius instrumentus iš arenoje budėjusių medikų, ir mačo pabaigoje J. Mačiulis jau buvo aikštėje. Tuo tarpu S. Jasaitis ant parketo nebežengė ir po akistatos buvo išvežtas į ligoninę detalesniems tyrimams.

„Be abejo, žaidėjų traumos atsiliepia. Tokie dalykai pakerta psichologiškai, svarbiausia, kad vyrai susikaupė ir įdėjo visą širdį į žaidimą“, – kalbėjo K. Lavrinovičius.

Primename, kad pirmame pasaulio čempionato etape lietuviai varžėsi D grupėje, kurioje laimėjo ketverias rungtynes iš penkių. Prieš Lietuvos rinktinę atsilaikė vieninteliai australai, o Meksikos, Angolos, Pietų Korėjos ir Slovėnijos komandos buvo įveiktos.

Ketvirtfinalio, vyksiančio antradienį, varžovai paaiškės po Turkijos ir Australijos krepšininkų dvikovos.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)