Incidentas greta Lilio senamiesčio įsikūrusiame sporto bare „La Confrerie“ kilo šeštadienio vakarą. Vienas užeigos svečių dalį jo nufilmavo telefonu ir įrašu pasidalino su DELFI.

Oficialios informacijos apie įvykį DELFI gauti nepavyko – nuvykus į centrinį miesto policijos komisariatą, teko ilgokai ieškoti pareigūno, kalbančio angliškai, o tokį radus, bergždžiai laukti, kol pastarasis gaus vadovybės įgaliojimus papasakoti, kas nutiko bare, kurio pavadinimas išvertus iš prancūzų kalbos reiškia broliją.

Nieko nedavė ir apsilankymai pačioje įvykio vietoje – sekmadienį užeiga buvo atidaryta tik kelias valandas vakare, kuomet kitame miesto gale Europos čempionato aštuntfinalį žaidė Lietuvos rinktinė, o pirmadienį nedirbo apskritai. Vieninteliai Lietuvos sirgalių palikti pėdsakai prie „La Confrerie“ baro buvo šiukšlių konteineryje gulinčios vėliavėlės ir pripučiamos lazdos.

Bet informacijos pirmadienį pateikė bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ atstovas Dainius Smailys. Lietuvos aludariai, ne vienerius metus Europos pirmenybes priimančiuose miestuose įsteigiantys specialias zonas lietuvių sirgaliams, Lilyje tokiai pasirinko „La Confrerie“ barą.

D. Smailio teigimu, incidentas kilo dėl to, jog prie kelių staliukų sėdėję Lietuvos aistruoliai nenorėjo užleisti savo pozicijų į barą atėjusiems prancūzams, kurie vietas buvo rezervavę iš anksto.

„Kiek mums žinoma, policija buvo iškviesta dėl svečių nemandagaus elgesio. Regis, tai buvo Prancūzijoje gyvenantys lietuviai, kurie galbūt norėjo pasirodyti prieš į čempionatą atvykusius tautiečius. Pastarieji baro darbuotojų prašymus suprato ir užleido rezervuotas vietas“, – DELFI pasakojo bendrovės ryšių su visuomene vadovas.

Pasak jo, atvykusių pareigūnų veiksmai buvo adekvatūs.

„Abejoju, ar kas nors ten purškė dujų – nieko apie tai negirdėjau. Svarbiausia, kad niekas nenukentėjo ir niekas nebuvo sulaikytas. Policininkai tiesiog išprašė svečius iš baro į gatvę, ir viskas“, – sakė D. Smailys.

DELFI kalbinti baro kaimynystėje įsikūrę gyventojai pasakojo, kad policija į šią užeigą ir anksčiau buvo kviečiama ne kartą. Ar Lietuvos sirgalių zonai pasirinkta tinkama vieta?

„Mums tas baras buvo rekomenduotas kaip patikimas ir tvarkingas. Gal pasitelkti policiją sprendžiant konfliktus – tiesiog darbuotojų stilius“, – svarstė D. Smailys.

Nelengva suskaičiuoti, kiek lietuvių sekmadienį pergalingame aštuntfinalio mače su gruzinais buvo išsibarstę po milžiniškas „Stade Pierre Mauroy“ tribūnas, bet jų tikrai buvo per tūkstantį. Rinktinę Lilyje palaiko aistruoliai, atvykę ne tik iš tėvynės, bet ir iš Didžiosios Britanijos, Šiaurės Prancūzijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (523)