Panašu, kad latvių sirgaliai ima pavyzdį iš lietuvių ir stengiasi išskirti savo rinktinės spalvomis. DELFI apie marškinėlių pardavimus pasakojo parduotuvės darbuotojas.

„Mes parduodame nemažai marškinėlių, prekybą pradėjome prieš savaitę, artėjant čempionatui daugiausiai žmonių ateina pirkti suvenyrų. Populiariausi yra Latvijos rinktinės marškinėliai“, - pasakojo parduotuvės darbuotojas.

Anot pašnekovo, tai, jog čempionatas vyksta Rygoje, krepšinį populiarina visoje Latvijoje: „Manau, kad Latvijos rinktinė pateks į antrą etapą ir važiuos į Prancūziją, o ten pamatysim.“

Paklaustas, kaip mano, kas laimės dvikovą tarp Lietuvos ir Latvijos, pašnekovas atsakė, kad sunku pasakyti: „Galimybės yra 50 ant 50, pamatysime.“

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje grumsis su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos atstovais.

Antrą mačą mūsiškiai žais sekmadienį, rugsėjo 6 d., 18 val. 30 min. su latviais.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionato starte:

Rugsėjo 6 d. (Ryga) 18:30 Lietuva – Latvija

Rugsėjo 7 d. (Ryga) 15:30 Lietuva – Belgija

Rugsėjo 9 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Estija

Rugsėjo 10 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Čekija.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)