Įvartį vokiečiai susikūrė praktiškai iš niekur: 65-ą minutę Jonas Hectoras kraštu įkirto į baudos aikštelę, sulaukė komandos draugo perdavimo ir nieko nelaukdamas pasiuntė kamuolį link vartų, kur jį į italų vartų tinklą pasiuntė atbėgęs Mesutas Ozilas.

Po nokdauno atsitiesę Italijos futbolininkai perėmė iniciatyvą: 78-ą minutę skriejantį kamuolį baudos aikštelėje ranka sustabdė Jerome‘as Boatengas, o teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį. Atsakomybę jį mušti prisiėmė gynėjas Leonardo Bonucci, meistriškai nuginklavęs Manuelį Neuerį.

Daugiau įvarčių žiūrovai neišvydo, o rezultatas švieslentėje nepasikeitė ir per papildomas 30 minučių, todėl komandų žaidėjams teko mušti 11 metrų baudinius.

Juose futbolininkai jautė milžinišką įtampą, todėl pro šalį skriejo ne vienas ir ne du smūgiai, o sėkmė šypsojosi Vokietijai, kuriai bilietą tarp keturių geriausių rinktinių įteikė tikslus Jono Hectoro šūvis.


Pusfinalyje pasaulio čempionai žais prieš šeimininkę Prancūziją arba stebuklus kuriančią Islandiją.

Rezultatas:

Vokietija 1 – 1 Italija
65' [1 – 0] Mesut Ozil
78' [1 – 1] Leonardo Bonucci

Baudinių serija: 6 – 5

Lorenzo Insigne [0 – 1]
Toni Kroosas [1 – 1]
Simone Zaza [1 – 1]
Thomasas Mulleris [1 – 1]
Andrea Barzagli [1 – 2]
Mesutas Ozilas [1 – 2]
Graziano Pelle [1 – 2]
Julianas Draxleris [2 – 2]
Leonardo Bonucci [2 – 2]
Bastianas Schweinsteigeris [2 – 2]
Emanuele Giaccherini [2 – 3]
Matsas Hummelsas [3 – 3]
Marco Parolo [3 – 4]
Joshua Kimmichas [4 – 4]
Mattia De Sciglio [4 – 5]
Jerome'as Boatengas [5 – 5]
Matteo Darmianas [5 – 5]
Jonas Hectoras [6 – 5]

Vokietijos rinktinės starto sudėtis: Manuelis Neueris, Jonas Hectoras, Jerome‘as Boatengas, Benediktas Howedesas, Matsas Hummelsas, Joshua Kiimichas, Sami Khedira (16' Bastianas Schweinsteigeris), Mesutas Ozilas, Thomasas Mulleris, Toni Kroosas ir Mario Gomezas (72' Julianas Draxleris).

Italijos rinktinės starto sudėtis: Gianluigi Buffonas, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini (120' Simone Zaza), Stefano Sturaro, Marco Parolo, Emanuele Giaccherini, Alessandro Florenzi (86' Matteo Darmianas), Mattia De Sciglio, Graziano Pelle, Ederis (108' Lorenzo Insigne).

Aštuntfinalyje italai 2:0 eliminavo pastarųjų dviejų Europos čempionatų laimėtoją Ispaniją, o vokiečiai be gailesčio 3:0 sutriuškino Slovakiją.

Ketvirtfinalio mačą Italijos rinktinė pasitiko itin nukraujavusi: treneris Antonio Conte turėjo verstis be geltonų kortelių prisirinkusio Thiago Mottos bei traumas patyrusių Danielle de Rossio ir Antonio Candrevos.

Europos ir pasaulio čempionatų istorijoje Vokietijos rinktinė iki šiol nė karto nebuvo įveikusi italų: iš 8 rungtynių keturios baigėsi Italijos pergalėmis, o dar keturios – lygiosiomis.

Apskritai komandos ginklus surėmė 34 kartą: vokiečiams tai buvo 9 triumfas, 15 mačų yra laimėję italai, o 10 akistatų baigėsi nugalėtojui nepaaiškėjus.

Senojo žemyno pirmenybes Italijos futbolininkai laimėjo tik sykį (1968 m.), o Vokietijos ekipa – tris (1972, 1980 ir 1996 m.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (803)