Iš viso norą dalyvauti mėgėjų atrankos turnyre pareiškė net 16 ekipų, kurios buvo suskirstytos į keturis pogrupius po keturias komandas. Tik kiekvienos iš grupių nugalėtojos titulas garantavo teisę žengti į tolimesnį turnyro etapą.

A grupėje kelią mėgėjų turnyro pusfinalio link sau numynė „Dviračio“ komanda, kuri lemiamame susitikime dėl grupės nugalėtojo vardo surėmė ginklus su „Starto“ komanda. Po atkaklios kovos „Dviratis“ šventė pergalę rezultatu 9:7.

Patriotiškai „Už Lietuvą“ pasivadinusi mėgėjų ekipa triumfavo B grupėje. Didžiausią konkurenciją lyderiams sudarė „Šeduvos“ krepšininkai, kurie kovoje dėl bilieto į pusfinalį nusileido varžovams 11:13.

Į keturių stipriausių turnyro komandų ratą iš C grupės žengė ekipa – „Gęstančios žvaigždės“. Tik pirmose rungtynėse įsivėlę į kietą kovą prieš mėgėjus – „Žentus“, „Gęstančių žvaigždžių“ vyrukai daugiau problemų savo kelyje nebeturėjo ir užtikrintai žengė į pusfinalio etapą.

D grupėje į neviltį varžovus siuntė „Auridianos“ žaidimas. Keturių vaikinų ekipa triuškino varžovus iškovojusi tris pergales įtikinamais rezultatais – 19:11, 17:11, 12:4.

Pirmi mėgėjų turnyro pusfinalyje ginklus surėmė „Gęstančių žvaigždžių“ ir „Dviračio“ krepšininkai. Didelės intrigos šiame mače dėl teisės kovoti finale nebuvo. C grupės lyderiai įveikė „Dviračio“ ekipą rezultatu – 13:7.

Kitame pusfinalyje „Už Lietuvą“ komandos pastangos bei lūkesčiai žaisti finale atsimušė į „Auridianos“ komandos sieną. Pastarosios ekipos krepšininkai iškovojo pergalę, įveikę oponentus 12:7.

Radviliškio turo mėgėjų turnyro finale susitiko „Gęstančių žvaigždžių“ ir „Auridianos“ krepšininkai. Nekart varžovams nepralaimėjusios ekipos nebuvo nusiteikusios nusileisti viena kitai ir lemiamame mače. Tiesa, nuo pat rungtynių pradžios į priekį šovusi „Auridianos“ komanda neleido varžovams pagalvoti apie pergalę ir taškų lenktynėse finišavo pirma – 14:9.

Nugalėtojų - „Auridianos“ ekipą sudarė Linas Krivickas, Juozas Blažys, Aivaras Gudavičius bei Rytis Grigaitis. Vyrukai iškovojo teisę rungtyniauti prieš krepšinio legendų komandą bei kovoti dėl galimybės rungtyniauti didžiajame „3 už Lietuvą“ projekto finale rugsėjo 1-ą dieną Kaune.

Turą „3 už Lietuvą“ organizuoja Lietuvos krepšinio federacija. Karščiausias projekto naujienas ir registracijos anketą rasite naujienų portale DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)