Trečiadienį I. Tobias kartu su savo šokių ant ledo partneriu Deividu Stagniūnu dalyvavo Lietuvos vėliavos pakėlime Sočio žiemos žaidynių Pakrantės olimpiniame kaimelyje ir nufilmavo visą ceremoniją. Nuskambėjus Lietuvos himnui I. Tobias kurios neslėpė savo emocijų ir džiaugsmingai šūktelėjo.

Buvo sugrotas Lietuvos himnas, pasirodė meno meistrai. Iš Lietuvos olimpiečių iškilmėse dalyvavo tik ledo šokėjai D. Stagniūnas ir I. Tobias. Čiuožėja Agnė Sereikaitė ir slidininkai Ingrida Ardišauskaitė bei Vytautas Strolia tuo metu buvo treniruotėse.

Misijos vadovė olimpinė čempionė Vida Vencienė olimpinio kaimelio merei du kartus olimpinei čempionei, pasaulio rekordininkei šuolininkei su kartimi Jelenai Isinbajevai įteikė LTOK olimpinius žiedus.

Lietuvos delegacija dovanų gavo didžiulę matriošką.

Tos pačios ceremonijos metu pakilo ir Kinijos vėliava.

Penktadienį Sočyje vyks oficiali olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija. Joje Lietuvos vėliavą neš būtent D. Stagniūnas.

Pasiruošti savo startui Lietuvos šokių ant ledo pora turi dar beveik dvi savaites – jų pasirodymai numatyti vasario 16 ir 17 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)