Po pasirodymo I. Tobias lietuviškai Lietuvą sveikino su gimtadieniu. Kartu su čiuožėjais rezultatų laukė treneris Igoris Špilbandas ir Lietuvos čiuožimo sąjungos prezidentė, pirmoji D. Stagniūno trenerė, Lilija Vanagienė.

Nors klaidų išvengti nepavyko, tačiau jų gautas įvertinimas - artimas geriausiam sezono rezultatui. Prieš mėnesį Budapešte (Vengrja) vykusiame Europos čempionate teisėjai už šią programą Lietuvos porai skyrė 56,76 taško.

Teisėjai aukštus balus skyrė už Lietuvos poros artistiškumą (28.61 balo), o įvertinimas už techniką buvo kuklesnis (27.79). Porą klaidų padarė atlikdama tvizlus. Iš reakcijų buvo matyti, kad Lietuvos čiuožėjai nebuvo patenkinti pasirodymu ir gautais įvertinimais.

Verta pažymėti, kad prieš varžybas ištraukti burtai lėmė, kad trumpojoje programoje teisėjavo ir Lietuvos teisėja Laimutė Krauzienė.

Pasidabinusi balta suknele ir susigarbanojusi plaukus, ant ledo I. Tobias tapo amerikiečių legenda Marilyn Monroe. 22-ejų I. Tobias ir 28-erių D. Stagniūnas trumpojoje programoje šoko fokstrotą („A Fine Romance“) ir kvikstepą („Diamonds Are a Girl's Best Friends“) pagal M. Monroe dainas.

Iš viso ledo šokių varžybose rungėsi 24 geriausi pasaulio ledo šokėjų duetai. Teisę atlikti laisvąją programą įgijo ir pirmadienį dėl medalių varžysis 20 duetų. Iš varžybų pasitraukė Japonijos, Turkijos, Kinijos ir Ukrainos poros.

Trumposios programos rezultatai:

1.Meryl Davis ir Charlie WhiteJAV78.89
2.Tessa Virtue ir Scottas MoirasKanada76.33
3.Jelena Ilinik ir Nikita KatsalapovasRusija73.04
4.Nathalie Pechalat ir Fabian BourzatPrancūzija72.78
5.Jekaterina Bobrova ir Dimitrijus SolovievasRusija69.97
...
17.Isabella Tobias ir Deividas StagniūnasLietuva56.40
...
20.Danielle Obrien ir Gregoris MerrimanasAustralija52.68

Varžybų eiga:

Iš Sočio I. Tobias ir D. Stagniūnas buvo trumpai išvykę treniruotis į Maskvą, mat Sočio „Iceberg“ rūmuose treniruotėms buvo skiriama vos pusvalandį ir kartu su kitų šalių duetais.

Tiek I. Tobias, tiek D. Stagniūnui Olimpinės žaidynės – pirmos karjeroje. Gruodį Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė I. Tobias išimties tvarka suteikė Lietuvos pilietybę.

Šokėjams ant ledo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas kelia tikslą užimti 10-15 vietas. Specialistų vertinimu, mūsų porai realu kautis dėl vietos 15-tuke.

I. Tobias ir D. Stagniūnas tęsia olimpines Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago tradicijas. Pasaulio ir Europos pirmenybių bronzos medalininkai ir M. Drobiazko ir P. Vanagas dalyvavo net penkiose olimpiadose, o 2002 m. Solt Leik Sityje pasiekė geriausią rezultatą – iškovojo 5-ąją vietą. Per nepriklausomos Lietuvos istoriją, savo atstovų ledo šokių varžybose Lietuva neturėjo tik 2010 m. Vankuverio olimpiadoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (620)