„Taip juk visąlaik būdavo Margaritai Drobiazko ir Povilui Vanagui. Taip ir mums nutinka. Todėl mes nelabai jaudinamės dėl teisėjų nuomonės.

Svarbiausia, kad mumis didžiuojasi treneriai, Lilija Vanagienė ir Lietuva“, – po varžybų atvira buvo I. Tobias, kalbėdama apie arbitrų vertinimus, kuriais abi varžybų dienas nebuvo patenkinta nei ji, nei D. Stagniūnas.

Jis neabejojo: „Pračiuožėme tikrai gerai. Abu šokiai buvo solidūs, be klaidų“.

I. Tobias paminėti M. Drobiazko ir P. Vanagas per olimpines žaidynes taip pat, jų nuomone, ne kartą buvo nuvertinti teisėjų. O 2002 metais Solt Leik Sičio žaidynėse po teisėjavimo skandalo, kuriame nukentėjo Lietuvos pora, net po akivaizdžių varžovų klaidų likusi be medalių, galiausiai buvo pakeistos ledo šokių vertinimo taisyklės.

Beje, po vasario 7-ąją vykusio olimpiados atidarymo eidama į olimpinį kaimelį I. Tobias susižeidė koją.

Apie traumą buvo viešai neskelbiama, nes yra buvę, jog sužinoję apie kurio nors šokėjo negalavimą, teisėjai atidžiau ir priekabiau stebi pasirodymus.

Ledo šokėjai neslėpė – I. Tobias trauma jiems trukdė dar geriau pasirengti varžyboms.

„Aš tris dienas vienas ėjau treniruotis. Labai norime padėkoti Daliui Barkauskui, kuris išgydė Isabellą, kasdien važinėjo iš kalnų, prižiūrėjo ją. Bet niekam nieko nesakėme, nes tai mūsų, o ne kitų problema. Ir pračiuožėme. Nes būti čia yra šimtą kartų svarbiau, nei pasaulio ar Europos čempionate“, – aiškino D. Stagniūnas.

I. Tobias pridūrė: „Man ir dabar skauda. Bet to nesimato. Nes kai esu ant ledo, apie skausmą galvoju mažiausiai. O dabar turėsime daug laiko atsigauti, nes darbą jau atlikome“.

Už laisvąją programą, kurioje šoko pagal filmo apie Džeimsą Bondą dainą „Skyfall“, Lietuvos pora gavo 82,60 taško.

Po vakar atliktos trumposios programos Lietuvos ledo šokėjai buvo 17-ti. Galutinė jų vieta paaiškės laisvąjį šokį sušokus visoms 20 porų, patekusių į šios dienos varžybas – po pirmojo pasirodymo keturiems duetams olimpiada baigėsi. Abi šokėjų ant ledo programas vertino ir Lietuvos teisėja Laimutė Krauzienė.

Iškart po šokio I. Tobias pašnabždėjo D. Stagniūnui: „Tavo mama stebi viską iš rojaus“.

Čiuožėjo mama 2012 m. mirė Čikagoje po sunkios ligos. Jos svajonė buvo pamatyti olimpinėse žaidynėse šokantį sūnų. Tačiau šios akimirkos moteris nesulaukė.

I. Tobias ir D. Stagniūnas – antroji Lietuvos dailiojo čiuožimo pora, dalyvavusi olimpinėse žaidynėse.

Anksčiau net penkiose olimpiadose Lietuvos garbę gynė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. 1992 m. Albervilyje per debiutą olimpinėse žaidynėse šis duetas užėmė 16-ąją vietą. O aukščiausiai pakilo 2002 m. Solt Leik Sityje, kur iškovojo penktąją vietą. Tai geriausias mūsų šalies sportininkų rezultatas žiemos žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1156)