Taip sakė Kauno lengvosios atletikos federacijos prezidentas Gediminas Vasiliauskas.

Pasak jo, toliau bus aktyviai dirbama ieškant papildomų finansavimo šaltinių, kad būtų sudarytos kuo geresnes treniruočių sąlygos Kauno lengvaatlečiams.

Iš 62 sportininkų, dalyvausiančių olimpinėse žaidynėse 25 yra kauniečiai. Jie sudaro trečdalį lengvaatlečių delegacijos - 7 iš 20.

Londono olimpiadoje dalyvaus šie Kauno lengvaatlečiai: daugiakovininkai Austra Skujytė ir Darius Draudvila, sprinteriai Rytis Sakalauskas ir Sonata Tamošaitytė, ietės metikė Indrė Jakubaitytė, šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys ir šuolininkas į tolį Povilas Mykolaitis. Sportininkai varžysis ieties metimo, septynkovės, dešimtkovės, 100 metrų barjerinio bėgimo, šuolio į aukštį ir tolį, bei 100 metrų bėgimo rungtyse.

„Lengvaatlečiams linkiu didelės sėkmės olimpiadoje ir tikiuosi, kad kitose olimpinėse žaidynėse kauniečių sportininkų būrys bus dar gausesnis“, – linkėjo G. Vasiliauskas.

Kauno lengvaatlečių startai Londone prasidės nuo rugpjūčio 4-os d., todėl dauguma jų iš Lietuvos išvyksta tik rugpjūčio 1-ą.

A.Skujytė: žmonės tiki Lietuva

Prieš išvykdami į Londono olimpiadą A. Skujytė, R. Stanys ir Sonata Tamošaitytė Kauno Laisvės alėjoje dalyvavo akcijos „Aš tikiu Lietuvos pergale!” pristatyme. Olimpiečiai dalijo specialius lipdukus ir bendravo su kauniečiais bei miesto svečiais.

„Esame labai dėkingi sportininkams, kad jie sutiko prisijungti prie mūsų rengiamos akcijos. Esame įsitikinę, kad olimpiečių autoritetas padėjo sustiprinti mūsų skelbiamą žinią, kad Lietuvoje nėra jau taip blogai. Kad mes visi daug ką galime nuveikti kurdami savo ir savo šalies gerovę“, - sako vieno iš akcijos iniciatorių Jaunius Skierus.

Akcijos pristatyme dalyvavę olimpiečiai pasakojo, kad dauguma žmonių buvo nusiteikę ypač geranoriškai, mielai ėmė lipdukus, domėjosi akcijos tikslais, linkėjo sėkmės olimpiadoje.

„Man ypač patiko, kad nemažai žmonių sakė, jog tiki Lietuva ir taip, tačiau pritarė akcijos idėjai ir sutiko, kad šiuo metu trūksta viešai išreiškiamo optimizmo, pasitikėjimo savo jėgomis“, - įspūdžiais dalijosi daugiakovininkė A. Skujytė.

Šuolininkas į aukštį R. Stanys pastebėjo, kad nemažai žmonių šią akciją sieja su palaikymu krepšininkams.

„Sakiau žmonėms, kad svarbu palaikyti ne tik krepšininkus, bet ir visus sportininkus, kurie dalyvaus olimpinėse žaidynėse. Galų gale daugiau tikėjimo ir palaikymo bei teigiamo nusistatymo reikia ir kitose srityse, ne tik sporte“, - sakė R. Stanys.

Akcija vyks iki rugpjūčio 6-os dienos. Jos metu Vilniuje ir Kaune automobilių vairuotojams ir praeiviams pėsčiųjų zonose bus išdalyta 10 tūkst. lipdukų su užrašu „Aš tikiu Lietuvos pergale!“.

Organizatoriai kviečia lipdukus klijuoti ant savo automobilių, kitokių transporto priemonių, taip pat ant nešiojamųjų kompiuterių, krepšių ir kitų daiktų bei vietų, kur jie būtų matomi kuo geriau ir apie akcijos idėją sužinotų kuo daugiau žmonių.

Lipdukas: "Aš tikiu Lietuvos pergale!"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)