Oro uoste tautiečius pasitiko ne tik gerbėjai, bet ir išsiilgusios šeimos, o V. Paškevičius pasidžiaugė, kad blynas pirmas, tačiau neprisvilęs.

„Gal paskutinėmis dienomis turėjome didelių iššūkių, bet su jais komanda susitvarkė, gal praradome vieną ar kitą poziciją, bet stengėmės pasiekti finišą ir mums tas pavyko“, – kalbėjo lenktynininkas.

Jo žodžiais, pats didžiausias iššūkis buvo priešpaskutinę Dakaro dieną, kai sugedo „Tatra Jamal“ sunkvežimio, pavadinto „Mamba“, turbina, o prieš akis laukė daugybė kopų.

„Mechanikai pasakė, kad tikimybė, jog, pasieksime finišą, buvo gal 50 proc., nes turbinos tepimo sistema buvo ant ribos ir galėjo sugadinti visą variklį. Bet mums pavyko“, – džiaugėsi sportininkas, prisipažinęs, kad pirmas darbas sugrįžus namo bus apsikabinti šeimyną, kurios išsiilgo.

V. Paškevičius – ne vienerius metus varžosi Lietuvos automobilių sporto padangėje, yra prisiekęs bekelės entuziastas, tačiau ilgą laiką brandino mintį startuoti sunkvežimių įskaitoje Dakaro ralyje. Kad svajonę galima įgyvendinti, jis sužinojo 2021-ųjų spalį ir per dvi savaites subūręs komandą, sutaręs su šturmanu Slavomiru Volkovu ir mechaniku Tomu Gužausku, startavo 2022-ųjų sunkiausiose pasaulio varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)