Į Rio de Žaneirą Rūta atvyko būdama olimpine čempione, tačiau Londono sėkmės pakartoti nepavyko.

Auksinę karūną užsidėjo ir naująja olimpine čempione tapo 19-metė amerikietė Lilly King, sidabru pasidabino 24-erių metų Julija Jefimova iš Rusijos, o bronza atiteko kitai JAV sportininkei 25-erių metų Katie Meili (1:05,69 min.).

Vis dėlto Vilniaus oro uoste R. Meilutytė tikino, kad jos pasirodymui ir rezultatui J. Jefimovos dalyvavimas žaidynėse įtakos neturėjo. „Man nesvarbu, kas plaukia šalia. Smagiausia, kad tai būtų švarios plaukikės“.

Lietuvos plaukikė pridūrė, kad jeigu galėtų pasirinkti, ar septinta vieta, ar sidabras, kurį su visomis problemomis pastvėrė J. Jefimova, ji nedvejotų ir liktų prie pirmojo varianto.

„Manau, ir taip aišku. Pasirinkčiau septintą vietą. Visada“, – tvirtino mūsiškė.

Antradienį vakare R. Meilutytei planuojamos sutiktuvės Kaune.

Be prizininkių Rūtą, kuri įveikus pusę distancijos plaukė trečia, dar aplenkė kinė Jinglin Shi (1:06,37 min.), kanadietė Rachel Nicol (1:06,68 min.) ir islandė Hrafnhildur Luthersdotti (1:07,18 min.). Už mūsiškės nugaros galutinėje rikiuotėje liko tik Jamaikos atstovė Alia Atkinson (1:08,10 min.).

„Aš dariau viską, ką galėjau, atidaviau visas jėgas. Bet toks yra sportas. Kartais yra sunku nuolat rodyti savo geriausius rezultatus, o ir paskutinieji metai man nebuvo lengvi. Taip, rezultatas nėra džiuginantis, bet šią dieną esu laiminga.

Žinant savo pasiruošimą, tokio rezultato tikrai nesitikėjome. Žinoma, kažkokias išvadas darysime ir žiūrėsime, ką galime keisti, kad tokie dalykai nebepasikartotų.

Aišku, yra daug spaudimo į olimpiadą vykstant jau esant čempionei. Tai visai kas kita nei Londone, kai buvau niekam nežinoma ir dar vaikas –

Norėjau aukso, kas yra savaime suprantama. Iš Lietuvos žmonių nejaučiau spaudimo – tai jų palaikymas, kuris man suteikia papildomų jėgų ir motyvacijos. Nuostabus jausmas žinoti, kad tiek žmonių tave palaiko ir nematau to kaip naštos. Galbūt mūšis yra tarp manęs pačios su savimi. Taip, spaudimas buvo ir bus, bet tai nėra pagrindinė priežastis.

Tikrai vienas iš skaudžiausių. Šis startas man reiškė labai labai daug ir šioms žaidynėms ruošėmės nuo pat Londono – kiekviena diena buvo akcentuota šiai olimpiadai. Finišuoti ir matyti savo vardą tik septintoje vietoje nebuvo smagiausias jausmas po viso to, ką aš paaukojau dėl šių žaidynių“, – sakė R. Meilutytė.

Primename, kad Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) R. Meilutytei Rio buvo iškeltas tikslas užimti 1-3 vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1579)