Antradienį vykusioje atrankos B grupėje pirmuoju tolimiausiu bandymu L. Jasiūnaitė ietį nuskraidino 61,96 m ir pateko tarp 12 finalo dalyvių pagal rezultatą užimdama 8-ą vietą.

30 atrankos dalyvių siekė per vieną iš trijų bandymų nuskraidinti ietį 63 m arba pasiekti rezultatą, kuris leistų patekti į finalininkių dvyliktuką.

Pirmuoju mėginimu trenerės Teresės Nekrošaitės auklėtinė ietį numetė 61,96 m, antruoju – 58,74 m, trečiuoju – 60,76 m. Toliausiai atrankoje ietį skraidino lenkė Maria Andrejczyk – 65,24 m.

L. Jasiūnaitės asmeninis rekordas yra 63 m 98 cm, o geriausias šio sezono rezultatas – 62 m 73 cm.

„Kvalifikacijoje yra trys metimai, nevalia rizikuoti. Geriausia pirmais metimais rodyti aukštą rezultatą arba įvykdyti kvalifikacinį normatyvą. Pavyko pirmuoju metimu užfiksuoti neblogą rezultatą, kuris leido patekti į dvyliktuką“, – sakė L. Jasiūnaitė.

2018 metų Europos lengvosios atletikos čempionato bronzos medalio laimėtoja prisipažino, kad prisijaukino Tokijo olimpinį stadioną: „Stadionas mielas širdžiai, nors pirmą kartą čia atvykau. Karšta tikrai, bet varžybas vertinu gerai“.

Į finalą nepateko dukart olimpinė ir daugkartinė pasaulio ieties metimo čempionė Barbora Špotakova. 40-metė atrankoje Tokijuje geriausiu bandymu įrankį numetė 60,52 m. „Manęs tai nenustebino, sportininkė jau tokio amžiaus, kad nenuostabu, jog nepatenka į finalą ir užleidžia vietą jaunimui“, – kalbėjo L. Jasiūnaitė.

Į finalą patekusios ieties metikės dabar turės dvi dienas laiko pailsėti ar išsigydyti nedideles traumas. „Bus gera kova finale“, – neabejojo L. Jasiūnaitė.

Lietuva Tokijo olimpinėse žaidynėse kol kas neiškovojo nė vieno medalio. Arčiausiai apdovanojimų pakylos buvo moterų porinės dvivietės valties įgula – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė iškovojo 4 vietą, treko dviratininkės moterų komandų sprinte laimėjo penktą vietą, disko metikas Andrius Gudžius ir vienviečių valčių irklavimo atstovas Mindaugas Griškonis finaluose buvo šešti, o Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale liko paskutinis, aštuntas.

Liepos 23 dieną startavusios Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)