Ekipažas 12-ojo greičio ruožo finišą pasiekė būdamas 19-oje vietoje, o absoliučioje įskaitoje pakilo į 15-ąją, aukščiausią Lietuvai šiemet, vietą.

„Dakaras mums buvo sudėtingas, ypač pasiruošimo fazėje. Bet per septynerius metus mes jau žinome, ką reikia daryti, kaip jam ruoštis“, – sakė DELFI reporteriui Pauliui Garkauskui „Inbank team Pitlane“ pilotas, savo pasirodymą 2020 m. Dakare įvertinas 8,5 balo iš 10.

Pasak B. Vanago, komanda visuomet Dakarui ruošėsi labai skrupulingai, tačiau panašu, kad ruoštis reikia dar kruopščiau.

„Dakaras neblogai pavyko, nors rezultato mes, aišku, nepasiekėme. Tačiau dabar jau žinau, ką reikia daryti“, – kalbėjo B. Vanagas, pridūręs, kad viliasi, jog kitąmet Dakaro organizatoriai parodys daugiau Saudo Arabijos ir šiemet dar visų kortų neatskleidė.

Paskutinės Dakaro ralio dienos išvakarėse pasakęs, kad važiuodamas paskutinę dieną Dakaro neišloši, tačiau pralošti gali, B. Vanagas šiandien kalbėjo, kad jokiu būdu nenorėjo tikėti, kad taip gali nutikti kažkam iš lietuvių.

„Esu matęs lenktynininkų, kurie atsipalaiduoja ir tada pasipila klaidos. Bet pagrindinis dalykas, kuris daro mus geresniais, tai patirtis. Ir lengva patirtis nemoko, moko tik sunki. Man nesmagu dėl Vaidoto, bet manau, kad tai padarys jį geresniu“, – sakė lenktynininkas.

Paskutinis greičio ruožas, pasak B. Vanago, buvo tikrai sudėtingas, buvo nemažai vietų, kur buvo įmanoma palikti ratus ar įkliūti į kitokius rūpesčius.

„Tikrai klastingas greičio ruožas, nebuvo jis paprastas, nežinau, kodėl taip nutiko Vaidotui“, – sakė jis.

Pasak B. Vanago, jeigu ne smulkmena, kainavusi viename greičio ruožų, ekipažas, net neabejoja jis, galėjo būti tarp 10 greičiausių absoliučioje įskaitoje.

„Ar galėjome būti įlindę giliau į TOP10, tai abejoju, bet procesai nestovi vietoje“, – kalbėjo lenktynininkas, pridūręs, kad grįžęs į Lietuvą ilsėtis nesirengia, mat laukia daugybė darbų planuojant komandos ateitį.

DELFI primena, kad šių metų Dakaro ralyje B. Vanagas startavo paskutinę akimirką pasikeitus pagrindiniams rėmėjams ir pakeitęs komandos pavadinimą į „Inbank team Pitlane“. Negana to, prieš pat Dakaro ralį susirgo jo nuolatinis šturmanas Sebastianas Rozwadowskis, kurį pakeitė iš „X-raid“ komandos pasiskolintas Filipe Palmeiro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)