T. Jančys turi patirties ralio reido varžybose. Karjerą pradėjo „Enduro“ raliuose varžydamasis motociklu. Po beveik 10 metų startų įvairiose varžybose Lietuvoje ir užsienyje, 2019 metais debiutavo ir finišavo „Africa Eco Race“ ralyje motociklu. „Africa Eco Race“ varžybos yra organizuojamos Dakaro ralio pirmtakų.

2020 metais Saudo Arabijoje vykusiame Dakaro ralyje T. Jančys debiutavo, kaip Ginto Petraus šturmanas bei pasiekė savo pirmąjį Dakaro finišą.

Greitai jo dėmesį patraukė ypač daug populiarumo sulaukianti ir sparčiai auganti motobagių kategorija. Šiandien tai – gausiausia klasė varžybose. Lengvieji motobagiai panašūs į keturračius, tik jais lenktyniaujama dviese, kaip ir automobiliuose – yra pilotas ir šturmanas. Aistros naujai technikai vedamas T. Jančys nedvejojo, subūrė „Mediafon Team“ komandą bei įsigijo būtiną techniką.

Komandos motobagis „Maverick X3“ yra parengtas visiems gerai žinomos „South Racing“ komandos. Šios komandos bagiai skina pergales Dakaro raliuose pastaruosius 5 metus. „Mediafon Team“ komanda tikisi, jog technika bus patikima, atlaikys iki finišo ir užtikrins, kad į Lietuvą sugrįš pasipuošę Dakaro ralio medaliais.

Komandos pasirengimas Dakaro raliui bei debiutas ralio reido varžybose įvyko šių metų kovą Tunise vykusiose „Fenix Rally“ varžybose.

Šturmano poziciją „Mediafon Team“ komandoje užims ilgametis motociklų sporto mėgėjas bei T. Jančio draugas Irmantas Bražiūnas.

„Noriu įrodyti pasauliui, kad patys geriausi šturmanai yra čia Lietuvoje ir tikrai nereikia blaškytis po Portugaliją ar Ispaniją“,– juokėsi jis, paklaustas, koks yra jo tikslas išvykstant į savo pirmąjį Dakaro ralį.

I. Bražiūnas šturmano duoną išbandė tik šiemet, nors naviguoti tekę jau daugelyje varžybų startuojant motociklu. 2021 „Fenix Rally“ jis dar kartą patikrino savo sugebėjimus. „Enduro“ motociklu dalyvaujantis varžybose Lietuvoje, Senegale, Maroke bei daugelyje kitų šalių, I. Bražiūnas pripažįsta, jog svajoja apie Dakarą nuo vaikystės. Labiausiai jį džiugina galimybė 2022 metų Dakaro ralyje dalyvauti kartu su T. Jančiu.

Komandos technika rūpinsis mechanikas Egidijus Miškeliūnas. Galimybę dalyvauti Dakaro ralyje jis priėmė išskėstomis rankomis. Šią svajonę padėję išpildyti draugai ir bendražygiai neleidžia pamiršti, jog gyvenimas yra per trumpas sakyti „ne“.

Daug metų nuosavame autotechnikos ir mechanikos salone dirbantis E. Miškeliūnas yra ryžtingai nusiteikęs įveikti visus sunkumus laukiančius Dakare. Nors jam tai bus pirmasis tokio tipo iššūkis gyvenime, bagio paruošimo procese nuo A iki Z dalyvavęs mechanikas jaučiasi pakankamai susipažinęs su „Maverick X3“ motobagiu ir pasiruošęs tvarkytis su galimais sunkumais.

Technikos atidavimas numatytas lapkričio 23 dieną Marselyje, iš kur visa dalyvių technika keltu iškeliaus į Saudo Arabiją. O kol technika keliaus, „Mediafon Team“ komandos laukia dar daug pasiruošimo darbų. Tačiau jau dabar visi nariai nekantriai laukia sparčiai artėjančio Dakaro ralio.

„Technikos pridavimas Marselio uoste simbolizuos, kad esame dar vienu žingsniu arčiau Dakaro, dar vienas įrodymas sau ir visiems, kad artėjame link istorinio įvykio Lietuvai“, – dalinosi Tomas Jančys.

Dakaro ralis Saudo Arabijoje vyks ateinančių metų sausio 1-14 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)