Draugiškų rungtynių su kroatais pirmame kėlinyje į Ante Tomičių atsitrenkęs M. Kalnietis išsinarino raktikaulį. Skubiai nuvežus pagrindinį rinktinės atakų organizatorių į Zagrebo ligoninę netrukus į Lietuvą atskriejo šokiruojanti žinia: žaisti planetos pirmenybėse 27-erių gynėjas negalės, o nacionalinėje komandoje atsivėrė vargiai užlopoma spraga.

„Ta pati diagnozė – išniręs raktikaulio distalinis galas. Visiškai išniręs. Aišku, kad be operacijos nieko nepadarysime“, - spaudos konferencijoje kalbėjo R. Gudas.

Gydytojas traumatologas ortopedas teigė, kad operacija bus pakankamai sudėtinga.

„Lengvų operacijų nėra. Nėra baisiai sudėtinga, tačiau labai ilga. Yra įvairių operacijų metodų. Mes tai aptarėme su Mantu. Pagal senesį modelį, raktikaulis fiksuojamas vielomis. (…). Manau, mes naudosime implantus, kurie laikys visą gyvenimą“, - teigė R. Gudas.

Yra atvejų, kai dėl panašių traumų sportininkai baigdavo karjerą. Laimei, M. Kalniečiui tai negresia.

„Yra sportininkų, kurie dėl tokios traumos baigė karjerą. Bet tai buvo seniau – dabar yra visai kitos medicinos galimybės“, - teigė R. Gudas.

Kol kas sunku pasakyti, po kiek laiko M. Kalnietis grįš į aikštelę. Manoma, kad įžaidėjas negalės žaisti apie pusmetį.

„Manau, jis iškris netrumpam. Įplyšo šalia esantis raumuo. Sunku pasakyti, kiek truks gijimas. Vienu atveju tai trunka 3-4 mėnesius, kitu atveju - 5-6 mėnesius“, - kalbėjo R. Gudas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)