„Vienišių“ įskaitos lyderį nuo pergalės skiria vos du etapai arba kiek daugiau nei 500 km, per kuriuos tereikia neišbarstyti beveik valandą siekiančios persvaros nuo artimiausio konkurento.

„Pasiekėme tikrą Saudo Arabiją, saulėtą ir karštą, tai ne ta – šalta ir prilyta, kuria važiavome pirmoje ralio dalyje“, – saulėtu oru po finišo džiaugėsi A. Gelažninkas.

Gerą nuotaiką kėlė ne tik kaitri saulė, bet ir pergalė X etape: tarp „vienišių“ nugalėjęs A. Gelažninkas apie pusę minutės lenkė čeką Milaną Engelą bei prancūzą Benjaminą Melotą.

„Labai neblogas greičio ruožas, važiavosi smagiai. Visą dieną lenktyniavome su Milanu (Engelu), tai jis pirmavo, tai aš išsiverždavau į priekį.

Nerealiai daug dulkių, visas purvinas... Teko lenkti kokius 10 motociklininkų. Svarbiausia – be nesklandumų, daug kas nepaėmė vieno kontrolinio punkto, šiek tiek praradau laiko, bet viską surinkau.

Išties smagi diena, visai nepavargau, atrodo, finiše duokit dar kilometrų. Dabar – laikas ilsėtis“, – po finišo kalbėjo „Orion Dakar team“ motociklininkas A. Gelažninkas.

X etapo rezultatai:

1. Arūnas Gelažninkas 3h 28'43''

2. Milan Engel +29 sek.

3. Benjamin Melot +34 sek.

Bendra „vienišių“ įskaita po X etapo:

1. Arūnas Gelažninkas 36h 43'40''

2. Milan Engel +54:55

3. Benjamin Melot +1:15:52

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją