Danas Rapšys, Giedrius Titenis, Deividas Margevičius ir Simonas Bilis atrankoje finišą pasiekė per 3 min. 35,90 sek. – tik 0,6 sek. lėčiau nei pernai, kuomet gerino Lietuvos rekordą.

Lietuvos komanda bendroje įskaitoje liko 14-a, kita vertus, pranoko ne tik Graikiją, bet ir Kanadą.

„Visiškai neblogai. Buvome netoli Lietuvos rekordo, aplenkėme Kanadą – kaip mums, tai jau šis tas“, – DELFI patikino krūtine plaukęs G. Titenis.

Pirmame antrankos plaukime pasirodę lietuviai po finišo nebesižvalgė į televizorių ekranus, kuriuose tuo metu buvo rodomas antrasis plaukimas, lėmęs, kas patenka į finalą. Vilčių įsiterpti tarp tokių plaukimo galybių kaip JAV, Australija, Didžioji Britanija ar Rusija Lietuvos atstovai nė negalėjo turėti.

„Apie finalą nebuvo minčių, net šalies rekordo tikrai neužtektų norint į jį patekti – reikėtų dar „numesti“ apie tris sekundes. Lietuvai ganėtinai sunku surinkti keturis sportininkus ir kovoti prieš tokias šalis kaip JAV. Mums dar reikia užaugti. Bet gal ateityje. Pirmas žingsnis – dalyvavimas žaidynėse, ir smagu, kad mes jį žengėme“, – sakė G. Titenis.

Ne taip smagu jam ar D. Rapšiui dėl pasirodymo asmeninėse rungtyse. Bet estafetės varžyboms lietuviai tvirtino motyvacijos nestokoję.

„Kad ir kokie nesėkmingi buvo mūsų startai individualiose rungtyse, vis tiek ir jose, ir estafetėje atidavėme viską, ką turime. Ieškoti motyvacijos nereikėjo, jos per akis buvo dar prieš važiuojant į Rio de Žaneirą“, – kalbėjo G. Titenis.

Kodėl Lietuvos plaukimo rinktinės lyderių – jo paties, Rūtos Meilutytės, D. Rapšio – rezultatai Rio de Žaneire smuktelėjo, G. Titenis teigė dar nesupratęs.

„Dabar tik baigėme pasirodymus. Grįšime namo, kelias dienas pailsėsime ir sėsime kalbėti kiekvienas su savo treneriais. Aptarsime, peržiūrėsime savo pasiruošimą, gal ten buvo klaidų. Gal kažkur kažko pritrūko, gal kažko buvo per daug – iškart pasakyti sunku. Laukia analizė“, – aiškino plaukikas.

Tiesa, ne visos rungtys olimpiniame baseine baigėsi nukabintomis lietuvių nosimis. S. Bilis netikėtai pateko į 50 m plaukimo laisvu stiliumi finalą, kuriame varžysis naktį iš penktadienio į šeštadienį, nuo 4.44 val. Lietuvos laiku.

Po estafečių varžybų S. Bilis nuskubėjo ilsėtis ir ruoštis vakarinei plaukimo sesijai. O jo kolegos tautiečiai vakarą leis baseino tribūnose.

„Tikimės kuo geriausio. Šauksime, rėksime, palaikysime“, – šyptelėjo G. Titenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)