Po šeštadienį vykusių paskutinių dviejų – devinto ir dešimto – atrankos plaukimų Gintarė užima šeštą vietą. Lietuvos olimpinės delegacijos vėliavnešė, atmetus prasčiausią rezultatą, turi 82 baudos taškus. Ją nuo trečios vietos skiria 25 baudos taškai.

G. Scheidt koją pakišo diskvalifikacija už starto taisyklės pažeidimą pirmame plaukime, kuriame ji finišavo antra. Jei ne diskvalifikacija (38 b. tšk.), Gintarė prieš finalines lenktynes su 63 taškais būtų buvusi ketvirta ir būtų galėjusi pretenduoti net į aukso medalį.

Prieš lemiamas lenktynes pirmauja 2011 ir 2014 metų pasaulio čempionė olandė Marit Bouwmeester (47 b. tšk.). Antrą vietą užima praėjusių metų pasaulio čempionė danė Anne-Marie Rindom (55 b. tšk.), o trečią – airė Annalisė Murphy (57 tšk.).

Lietuvos buriuotoją, kuri po trijų plaukimų buvo pakilusi į ketvirtą poziciją, dar lenkia Londono olimpiados bronzos medalio laimėtoja belgė Evi van Acker (66 b. tšk.) ir 2013 metų pasaulio vicečempionė suomė Tuula Tenkanen (68,6 b. tšk.).

Devintą plaukimą laimėjo E. van Acker, o G. Scheidt surengė vieną geriausių pasirodymų šioje olimpiadoje ir finišavo ketvirta. Lietuvė į priekį dar praleido T. Tenkanen ir argentinietę Luciją Falascą. Po devinto plaukimo Lietuvos buriuotoja bendroje įskaitoje buvo pakilusi į šeštą poziciją ir sumažinusi atsilikimą nuo trečioje vietoje buvusios varžovės iki 19-os taškų.

Dešimtame plaukime, kurį laimėjo britė Alison Young, G. Scheidt finišavo 11-a.

Šeštadienio plaukimų rezultatai ir sportininkių rikiuotė dar gali pasikeisti, jei teisėjams bus pateikta protestų ir jie bus patenkinti.

Po penktadienį vykusių septinto ir aštunto plaukimų G. Scheidt bendroje įskaitoje buvo nukritusi į aštuntą poziciją, bet vėliau, abiejuose plaukimuose diskvalifikavus šeštoje vietoje buvusią Londono olimpiados čempionę bei Pekino olimpiados bronzos medalio laimėtoją kinę Lijia Xu, lietuvė pakilo į septintą vietą. Nuo trečios vietos Lietuvos atstovę skyrė 23 baudos taškai.

Gintarė po pirmos varžybų dienos (1-2 plaukimų) buvo 21-a, po antros (3-4 plaukimų) – septinta, o po trečios (5-6 plaukimų) – šešta.

Finalinės (medalių) lenktynės vyks pirmadienį nuo 19.15 val. Lietuvos laiku.

Taškai buriavime skaičiuojami sudedant užimtas vietas. Kas turi mažiau taškų, t.y. daugiau aukštesnių vietų, tas ir pirmauja. Medalių plaukime baudos taškai bus dvigubinami ir pridedami prie jau turimų. Jei sportininkė užims pirmą vietą, gaus du, jei dešimtą – 20 baudos taškų.

2012 metų pasaulio čempionė G. Scheidt, kuri yra ištekėjusi už Brazilijos buriavimo legendos Roberto Scheidto, dalyvauja trečioje savo olimpiadoje. Pekino žaidynėse ji iškovojo sidabro medalį, o Londone užėmė šeštą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)