Nenadas Krstičius ir kompanija kiek atvėsino po sėkmingo draugiškų rungtynių maratono suliepsnojusį lietuvių entuziazmą, Europos pirmenybių B grupės turnyro starte pasiekę įtikinamą pergalę 63:56.

Nagus nusvilo ir artimiausi Lietuvos rinktinės varžovai makedonai, po skandalingos mačo kulminacijos 80:81 nusileidę Juodkalnijai, sulaukusiai ir teisėjų pagalbos.

Todėl net ir atidėjus į šalį Lietuvos ir Makedonijos krepšininkų praeities skolas ir nuoskaudas, ketvirtadienio vakarą „Podmežakla“ arenoje turėtų susidurti dvi komandos, desperatiškai pasiryžusios dėl pergalės perkąsti viena kitai gerklę.

„Kaip ir mes, jie vakar nesėkmingai pabaigė mačą, pralaimėjo paskutinėmis sekundėmis, paskui padavė skundą, kuris nebuvo patenkintas. Negana to, kad jų komanda – mums nelabai paranki, supykę makedonai dar ir norės reabilituotis. Bet tai – šalutiniai dalykai, pirmiausia mes turime žiūrėti į save“, – apie būsimą mūšį kalbėjo G. Krapikas.

Jei prieš dieną sunkiausia užduotis lietuviams buvo sulaikyti N. Krstičių savo baudos aikštelėje, šįkart daugiau darbo laukia ties tritaškio linija, nuo kurios „atsispyręs“ link krepšio skraido makedonų vijurkas Bo McCalebbas.

„Sunkiausia apsiginti, kai jis įsibėgėja. Jo greitis – nežmoniškas, todėl dengiant reikia laikyti atstumą. Bet net tai kartais nepadeda, nes jis eina kaip uraganas, prasiveržęs aukštai pašoka, gali sėkmingai numesti kamuolį komandos draugui, jei kažkas ateina besiginančiam į pagalbą. Bus darbo“, – dvikovos su Makedonijos pasą turinčiu amerikiečiu laukė gynėjas Mantas Kalnietis.

– Ką Makedonijos rinktinėje išskirtumėte be B. McCalebbo? – paklausėme G. Krapiko

– Jie labai mėgsta atakuoti iš perimetro: B. McCalebbas – veržtis po krepšiu, broliai Damjanas ir Vojdanas Stojanovskiai – mesti iš toli. Makedonai turi tokį aukštą vyrą kaip Pero Antičius, tiek metantį iš toliau, tiek kovojantį po krepšiu, vadinasi, gali mums kenkti įvairiais būdais.

– Naujasis Makedonijos treneris Alešas Pipanas kaip nors pakoregavo komandos žaidimą ar jis išliko toks pat?

– Rinktinėje žaidžia tie patys krepšininkai, todėl pagrindinės jų stipriosios pusės išliko tos pačios. Be abejo, naujas treneris visada įneša savų derinių, bet pats principas liko vienodas.

– Derinių makedonai turbūt labai daug neturi?

– Taip, bet yra keletas derinių, kurie jiems labai tinka, kuriuos jie visada stengiasi išnaudoti. Matėte, jog vakar labai nedaug trūko, kad turnyrą makedonai pradėtų pergale.

– Kam turėtų tekti didžiausia atsakomybė nutraukiant tuos derinius?

– Visada akcentuojame komandinę gynybą ir taip toliau, bet nepamirškime, kad visko pagrindas – gynyba vienas prieš vieną. Jei žaidėjui pavyksta apsiginti be niekieno pagalbos, tai yra idealu. Taip pat ir dengiant B. McCalebbą ar brolius Stojanovskius bus labai svarbu gerai sužaisti vienas prieš vieną.

– Pirmose rungtynėse nepavyko susitvarkyti su serbų žvaigžde Nenadu Krstičiumi, o kokius spąstus ruošiate makedonų lyderiui B. McCalebbui?

– Galite nedvejoti, kad mes ir vakar turėjome paruošę gynybą prieš N. Krstičių, bet ji visiškai nepavyko. Ne tik prieš jį – taip pat ir prieš Nemanją Nedovičių, Nemanją Bjelicą. Bet rungtynės nebuvo sėkmingos. Be abejo, dabar mes taip pat turime planą, kaip dengti B. McCalebbą ir jų snaiperius. Labai tikimės, kad pirmas jaudulio gumulys jau prarytas, ir šiandien mes žaisime kitaip. Įtampa, neparankus priešininkas taip spazmavo, kad krepšininkai vakar išėjo į aikštę tarsi du mėnesius nieko nedarę. Be abejo, toks susikaustymas išgąsdino. Imant po vieną, beveik visi mūsų krepšininkai ne pirmus metus žaidžia aukščiausiame lygyje, ir taip pasidavė įtampai.

– Serbai – žymiai jaunesni, net devyni jų krepšininkai pirmą kartą dalyvauja Europos čempionate, bet jokios įtampos jų žaidime nesimatė...

– Taip, bet juk komandą į priekį tempė tie, kurie jau yra ragavę tokio lygio krepšinio – N. Krstičius, N. Nedovičius, N. Bjelica. Tie devyni šiek tiek padėjo, bet reikia tik atiduoti pagarbą serbams už tai, kad jie sužaidė puikias rungtynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)