Paliatyvi slauga yra skiriama mirtinomis ligomis sergantiems ir iš esmės jau nepagydomiems pacientams. Kaip žinia, 2021 metų rugsėjį Pele buvo atlikta žarnyno vėžio operacija, jos metu buvo pašalintas auglys ir nuo to laiko jam buvo taikoma chemoterapija.

Vis dėlto, šeštadienį „Folha de S. Paulo“ informavo, kad įprastinės vėžio gydymo priemonės nebeduoda jokio efekto, tad chemoterapijos buvo atsisakyta, o tolesnis gydymas bus skirtas tik ligonio skausmo ir kančių mažinimui.

Tiesa, kiek vėliau ligoninės atstovai išplatino pranešimą spaudai, kuriame tvirtinama, kad Pele sveikata nesuprastėjo, o gydymas ir toliau tęsiamas įprastine tvarka.

Tuo metu asmeninėje Pele Instagram paskyroje dar penktadienį buvo paskelbtas įrašas, kuriame reiškiama padėka už rodomą dėmesį ir pagarbą.


Visgi neraminančios naujienos šeštadienį sukėlė naują futbolo pasaulio atstovų susirūpinimo bangą. „Melskimės už Karalių“, – asmeninėje Twitter paskyroje parašė Prancūzijos rinktinės puolėjas Kylianas Mbappe.


Anglijos rinktinės kapitonas Harry Kane'as spaudos konferencijoje prieš pasaulio čempionato aštuntfinalio rungtynes teigė, kad žinia apie Pele sveikatą labai nuliūdino visus futbolininkus. „Ne tik aš, bet ir visa Anglija linki jam kuo greičiau pasveikti. Jis yra mūsų įkvėpimo šaltinis, neįtikėtina asmenybė“, – kalbėjo H. Kane'as.

1990 m. pasaulio čempionas vokietis Jurgenas Klinsmannas „BBC One“ programoje šeštadienį sakė, kad Pele yra ne tik futbolo legenda, bet ir nuostabus žmogus, jam pritarė ir buvęs Argentinos rinktinės žaidėjas Pablo Zabaleta: „Labai liūdna girdėti tokias žinias apie Pele. Jis mums visiems buvo tobulas pavyzdys, ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Jis visada buvo ir yra didis žmogus“.


1940 m. spalio 23 d. gimęs Pele su Brazilijos rinktine 1958, 1962 ir 1970 metais tapo pasaulio čempionu ir yra visų laikų rezultatyviausias Brazilijos futbolininkas. Jo sąskaitoje – 77 įvarčiai per 92 rungtynes. Beveik visą savo karjerą Pele praleido „Santos“ klube ir nuo 1956 iki 1974 m. sužaidė 659 oficialias rungtynes bei pelnė 643 įvarčius. 1975 – 1977 metais jis rungtyniavo Niujorko „Cosmos“ ekipoje, kur pasižymėjo 66 tiksliais smūgiais per 107 rungtynes.

RSSSF futbolo statistikos duomenų bazėje skelbiama, kad iš viso per savo karjerą Pele sužaidė 840 oficialių rungtynių ir įmušė 775 įvarčius. Neoficialiais duomenimis futbolo Karaliumi tituluojamas brazilas iš viso pelnė 1284 įvarčius per 1375 rungtynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją