Vienas tokių – legendinis „Barcelona“ ekipos saugas Andresas Iniesta, kuris vaikystėje žaisdavo tik salės futbolą, o į tradicinį futbolą „persikvalifikavo“ aštuonerių.

Fuentealbilijos miestelyje gimęs ispanas vaikystėje neturėjo galimybių žaisti futbolą stadione, todėl jam teko mėgautis žaidimu salėje. Nepaisant to, A. Iniesta visuomet žinojo, kad žais tradicinį futbolą.

Persikėlęs į Albasetės miestą A. Iniesta pradėjo žaisti „Albacete“ jaunimo komandoje, o sulaukęs dvylikos metų buvo pastebėtas „Barcelona“ ekipos. Visa kita – istorija. Su „Barca“ saugas laimėjo viską – 35 titulus, įskaitant devynis „La Liga“ ir keturis Čempionų lygos trofėjus.

Pasaulio ir dukart Europos čempionas teigia, kad futbolas ir salės futbolas yra dvi skirtingos sporto šakos, ypatingai dėl skirtumų taktikoje. Vis dėlto salės futbolu ispanas visada žavėjosi dėl išskirtinės galimybės techniškai užvaldyti kamuolio kontrolę.

Dabar jau 37-erių sulaukęs ir Japonijoje pastaruosius tris sezonus rungtyniaujantis veteranas salės futbolu domėjosi nuolatos, o geriausi šios sporto šakos atstovai nenustoja jo stebinti. Žaidėjų driblingas ir gebėjimas kontroliuoti kamuolį, anot A. Iniestos, yra tai, dėl ko nuo salės futbolo nesinori atitraukti akių.

Pats ispanas į salės futbolą buvo sugrįžęs 2017 metais, kai pasirodė ant parketo parodomajame mače Kuveite. Įvarčius ir rezultatyvius perdavimus štampavęs futbolininkas parodė, kad salės futbolo triukai jam nėra svetimi – vaikystėje Fuentealbilijoje išmoktų pamokų legendinis Ispanijos rinktinės žaidėjas nepamiršo.

A. Iniesta yra teigęs, kad futbolą ir salės futbolą vienija poreikis sprendimus priimti itin greitai. Nors salės futbolas iš pažiūros atrodo reikalauja būti mažiau pasirengus fiziškai, ispanas tikina, kad toks įspūdis susidaro klaidingai.

„Kai perėjau iš salės futbolo į futbolą man reikėjo šiek tiek laiko prisitaikyti, tačiau aš jau žinojau, ką man reikia daryti. Būti geru tiek ant žolės, tiek ant parketo yra sudėtinga. Daugelis mano, kad galėtų salės futbole žaisti puikiai, tačiau taip nėra. Salės futbolas yra smagus sportas, bet ir labai sudėtingas, nes žaidimas ten labai intensyvus“, – yra sakęs A. Iniesta.

Įvertinti geriausių pasaulio salės futbolininkų įgūdžius jau greitai galės ir lietuviai. Rugsėjo 12 – spalio 3 dienomis FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas vyks Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją