Socialinių tinklų vartotojai žinutėmis pradėjo tiesiog terorizuoti ZDF televiziją po penktadienį vykusių Italijos ir Švedijos rungtynių. Skundų banga kilo dėl to, kad komentuoti rungtynes buvo patikėta moteriai – 52-ejų metų sporto reporterei C. Neumann.

Didžioji dalis skundus rašiusių vokiečių piktinosi dėl „nemalonaus“ moters balso, o dalis tvirtino, kad moterims tiesiog ne vieta komentuoti vyrų futbolo rungtynes.

Vieno „Twitter“ vartotojo žinutė atspindi didžiąją dalį srauto, užplūdusio ZDF televiziją.

„Moterys neturi teisės komentuoti vyrų futbolo. Tai tiesiog nedera. Nemalonu“, – rašė pasipiktinęs vokietis.

C. Neumann eteryje debiutavo birželio 11-ąją komentuodama rungtynes tarp Velso ir Slovakijos. Nuo to laiko besipiktinančių banga vis didėja. Komentarų būta ir itin šlykščių – kai kurie „Twitter“ vartotojai moteriai netgi grasino susidorojimu ir prievartavimu.

Nepaisant kritikos bangos, ZDF televizija nesiruošia keisti savo komentatoriaus. Televizijos atstovai pripažįsta esantys šokiruoti dėl seksistinių komentarų bangos, kuri darosi nevaldoma.

„Man šokas. Susidaro įspūdis, kad kai kurie komentatoriai yra asocialūs“, – pareiškė vienas iš televizijos sporto skyriaus vadovų Dieteris Grushwitzas.

„Jeigu jūs nesugebate objektyviai dalyvauti diskusijose, mes blokuosime jus, – oficialiame feisbuko puslapyje pagąsdino ZDF. – Įžeidimai tai nėra nuomonė, o mes jų tikrai nesiruošiame toleruoti.“

Visgi pati C. Neumann, kuri turi pedagogikos ir sporto magistrės Bonos universitete laipsnį, teigia, kad jos oda yra tvirta.

„Ei, žmonės, juk tai tik futbolas. Viskas, ką jūs rašote, tiesiog absurdiškai juokinga. Man nei šilta nei šalta“, – rėžė ji.

„Aš turiu atsilaikyti ir noriu būti pavyzdžiu jaunesnėms kolegėms. Aš galiu viską sugerti, mano oda – tvirta. Ir neleisiu kažkam atimti savo aistros, savo pomėgio. Kai kurie iš šių komentatorių dar nebuvo gimę, kai aš jau vedžiau laidas radijuje“, – pažymėjo vokietė.

Savo karjerą televizijoje C. Neumann pradėjo 2011-aisiais, kuomet dirbo moterų pasaulio futbolo čempionate. Paradoksalu, kad moterų futbolą iki tol dažniausiai komentuodavo vyrai, tačiau pasipiktinimo dėl to niekada nekildavo.

Po kilusio triukšmo vis daugiau fanų stoja ir C. Neumann pusėn. Po Italijos ir Švedijos rungtynių vienas vartotojas „Twitter“ tinkle parašė. „Šiose rungtynėse tebuvo du geri dalykai. Pirmas – gaivus C. Neumann komentavimas. Antras – Italijos rinktinės įvartis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)