Informaciją pakartojo ir „Eurosport News“ kanalas bei N. Lobincevo atstovas Andrejus Mitkovas.

Tačiau Rusijos plaukimo rinktinės treneris Sergejus Kolmogorovas paaiškino, kad dabar viską spręs Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK).

Liepos 25 d. FINA paskelbė, kad trys Rusijos plaukikai – minėti V. Morozovas ir N. Lobincevas bei Julija Jefimova – neturi teisės dalyvauti Rio 2016 žaidynėse, nes jų pavardės minimos Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) tyrime ir Richardo McLareno ataskaitoje apie masinį dopingo vartojimą Rusijoje, o J. Jefimova jau anksčiau buvo nubausta dėl dopingo vartojimo. Rusų plaukikų teigiami dopingo rezultatai buvo slepiami šalies Sporto ministerijos nurodymu.

Rusai liepos 30 d. pateikė protestą tokiam sprendimui ir, atrodo, sulaukė teigiamo atsako.

Liepos 24 d. Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Vykdomasis komitetas nusprendė nenušalinti visos Rusijos delegacijos nuo Rio olimpiados. Šį klausimą turėjo spręsti tik atskirų sporto šakų federacijos. Tačiau minima, kad varžybose negalės dalyvauti sportininkai, kurie anksčiau jau buvo pagauti vartoję dopingą. Nesvarbu net tai, kad jie jau yra atlikę už tai bausmę.

Apie J. Jefimovos likimą kol kas žinių nėra.

Anksčiau TOK paskelbė, kad kiekvieno ruso likimas prieš pat žaidynes priklausys nuo specialios trijų žmonių komisijos, o diskvalifikuota plaukikė J. Jefimova jau padavė apeliaciją Tarptautiniam sporto arbitražo teismui (CAS) Lozanoje.

Trijulę sudaro Pasaulinės šaudymo federacijos ir TOK medicininės komisijos vadovo pareigas einantis turkas Uguras Erdeneris, TOK atletų komisijos vadovė iš Vokietijos Claudia Bokel ir Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės federacijos viceprezidentas iš Ispanijos Juanas Antonio Samaranchas jaunesnysis, legendinio TOK prezidento sūnus.

Rio olimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 5-21 dienomis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)