Neplanuotą spaudos konferenciją pirmadienį Rio de Žaneire surengęs FIFA komunikacijos direktorius Walteris De Gregorio „Bild“ straipsnį išvadino „nesąmone ir žurnalistikos bankrotu“.

„Tai nepriimtina. Paprastai manęs čia nematote, bet mums labai svarbu paneigti tokius pramanus, kenkiančius FIFA reputacijai. Normalu kvestionuoti teisėjų sprendimus, tačiau nereikia kurti kažkokių sąmokslo teorijų“, – „Bild“ skalbė W. De Gregorio.

Nustebusiems žurnalistams pasiteiravus, kodėl FIFA taip jautriai reaguoja į patikimumu negarsėjančio leidinio publikaciją, W. De Gregorio tik pakartojo, jog rūpinasi FIFA reputacija, kuri 2,5 milijono „Bild“ skaitytojų akyse buvo suteršta.

Kalbos apie prastą arbitrų darbą Brazilijoje dar kartą įsiplieskė po ketvirtfinalio susitikimo tarp turnyro šeimininkų ir Kolumbijos rinktinės. Šiame mače arbitras iš Ispanijos Carlosas Velasco užfiksavo net 54-ias pražangas, bet tik keturios iš jų virto geltonomis kortelėmis.

Įvairių ekspertų vertinimų, trigubai ar net keturgubai daugiau pražangų buvo vertos įspėjimo. O didžiausias aistras sukėlė Brazilijos žvaigždei Neymarui stuburo slankstelį sulaužęs kolumbietis Juanas Zuniga, taip ir neišvydęs prieš save jokios kortelės.

„Kiekviename mače pasitaiko teisėjų klaidų. Aš pats žiūrėjau kai kurias rungtynes ir stebėjausi, kai jie neužfiksavo vienos ar kitos nuošalės ar pražangos. Bet tai yra dalis futbolo. O dabar vieni puola FIFA, kad ji proteguoja pasaulio čempionato šeimininkus, vėliau kiti šaukia, kad ji susimokė prieš Braziliją. Galiu užtikrinti, jokio slapto plano nėra“, – dėstė W. De Gregorio.

Walteris De Gregorio

Beje, pirmadienį FIFA drausmės komitetas turėtų paskelbti, kuo baigėsi epizodo, kuriame Neymaras patyrė traumą, tyrimas.

„Jei J. Zuniga susilauks griežtos bausmės, visi sakys, kad FIFA nusileido spaudimui. Jei nutiks priešingai, bus toliau kuriamos visokios konspiracijos teorijos. Ką aš galiu padaryti, būsiu užmuštas bet kokiu atveju“, – iš anksto apsidrausti bandė W. De Gregorio.

FIFA nemalonę užsitraukęs „Bild“, remdamasis neįvardintais šaltiniais, pirmadienį paskelbė, jog FIFA teisėjų korpuso vadovas Massimo Busacca instruktavo 25 Brazilijoje dirbančius arbitrus kiek įmanoma vengti radikalių sprendimų: geltonų ir raudonų kortelių, 11 m baudinių. Esą tie, kurie nesilaikys šveicaro nurodymų, daugiau pasaulio čempionate nebeteisėjaus. Pats M. Busacca komentuoti tokius įtarimus atsisakė.

Iki šiol pasaulio čempionate per rungtynes vidutiniškai buvo parodyta po 2,8 geltonos kortelės. Palyginimui, prieš ketverius metus pirmenybėse Pietų Afrikos Respublikoje žaidėjai per mačą susilaukdavo po 3,8 įspėjimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)