Pagrindiniu 48-erių šveicaro prakalbos akcentu tapo čempionato rengėjams skirtos pagyros.

Futbolo funkcionierius gyrė viską iš eilės, liaupsino ir Rusiją, ir jos prezidentą Vladimirą Putiną, kurio draugijoje ne kartą pozavo oficialių čempionato renginių metu, kartu sėdėjo stadiono VIP ložėje per rungtynes.

„Tai nepaprastas, neįtikėtinas, nuostabus pasaulio čempionatas. Visiems labai ačiū už neįtikėtiną darbą. Aš laukiau, kad tai bus vienas geriausių istorijoje renginių. Ir šiandien galiu užtikrintai patvirtinti – tapau geriausio istorijoje pasaulio futbolo čempionato liudininku. Čia buvo visko – ir gero futbolo, ir emocijų, ir aistrų“, – pavykusiu renginiu džiaugėsi G. Infantino.

„Čempionate susipažinau su daugybės šalių vadovais. Labai puiku, kad futbolas jiems gali suteikti laimės ir džiaugsmo, nors kartais būna ir apmaudo akimirkų“, – tęsė FIFA vadovas.

Šveicaras susirinkusiems spaudos konferencijoje pažėrė sėkmę iliustruojančių skaičių eilę.

„Turiu faktų, kurie patvirtina mano teiginius apie geriausią čempionatą. 98 proc. stadionų vietų buvo užpildyta, atvyko beveik milijonas sirgalių iš užsienio. Apskritai per televiziją čempionatą žiūrėjo beveik milijardas – finale laukiamas ne mažesnis susidomėjimas. Ir tai 6 kartus didesnis žiūrimumas už „Super Bowl“ renginį. Internete – 11 mln. peržiūrų, fanų zonose apsilankė 7 mln. sirgalių“, – vardijo G. Infantino.

Anot šveicaro, nuostabus ir faktas, kad čempionato metu nebuvo nė vieno teigiamo dopingo mėginio.

„Jokių problemų dėl dopingo, vykdėme beprecedentę kontrolę. Taip pat pavyko ir didžiulė antidiskriminacijos kampanija, nuostabi ir čempionato infrastruktūra. Ir ne tik aš taip kalbu, tai gali patvirtinti ir žmonės, apsilankę šioje futbolo šventėje“, – dėstė FIFA vadovas.

Gianni Infantino

„Norėčiau padėkoti visiems, žaidėjams treneriams. O ypač, rusų tautai. Ačiū, Rusijai, ačiū Rusijos valdžiai, ačiū prezidentui Putinui. Tai buvo nuostabu, didžiulė sėkmė“, – varžybų šeimininkus liaupsino G. Infantino.

Ir šiandien galiu užtikrintai patvirtinti – tapau geriausio istorijoje pasaulio futbolo čempionato liudininku. Čia buvo visko – ir gero futbolo, ir emocijų, ir aistrų.
Gianni Infantino

Paklaustas, kaip vertina vienos ryškiausių čempionato žvaigždžių – Neymaro elgesį aikštėje ir dažnas simuliacijas, G. Ifantino atsakė su plačia šypsena:

„Jis yra didis žaidėjas, didis talentas. Negaliu pasakyti nieko negatyvaus. Jis yra viršūnėje, tačiau... ateityje aikštėje norėčiau matyti daugiau jo futbolininko savybių. Esu įsitikinęs, kad jis žais geriau“, – kalbėjo šveicaras.

Pasaulio futbolo čempionato rungtynėse dėl bronzos šeštadienį kovos Belgija ir Anglija, o didžiajame finale sekmadienį susirems Kroatija ir Prancūzija.

Rimtesnių incidentų šiame čempionate iš tikrųjų išvengti pavyko, tačiau kai kurie FIFA organizacijos sprendimai sulaukė nemažai kritikos.

Pavyzdžiui, nuolat raginanti nepolitikuoti, pati FIFA oficialių savo laidų metu drąsiai demonstravo sovietinę simboliką ir jos neatsisakė, nors ir sulaukė viešo pasipiktinimo.

Tuo metu Ukrainai pergalę prieš Rusiją paskyrusiems kroatams dėl savo neva nederamo poelgio teko viešai teisintis ir atsiprašinėti tiek prieš rusus, tiek prieš FIFA vadovus, vienas kroatų delegacijos narių netgi išsiųstas iš čempionato į namus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (870)