Ispanija liepos 2 dieną Sankt Peterburge dėl vietos tarp 4 pajėgiausių Europos čempionato komandų kovos su Prancūzijos ir Šveicarijos rinktinių poros nugalėtojais.

Kol kas aiškios dvi Euro 2020 turnyro ketvirtfinalio poros – Belgija žais su Italija, o Danija dėl bilieto į pusfinalį susirems su sensacingai Nyderlandus eliminavusiais čekais.

Nuo pat rungtynių Kopenhagoje pradžios Ispanija ėmė dominuoti aikštėje ir sukūrė keletą pavojingų progų, tačiau per pirmąsias 15 minučių jų išnaudoti La Roja nepavyko. Vis dėlto trenerio Luiso Enrique's auklėtinių atakos vis aštrėjo. Iki netikėto momento.

20 min. Ispanijos rinktinė pati padovanojo varžovams įvartį – po netikėtos ir žioplos klaidos Unai Simonas nesuvaldė Pedri atgal perduoto kamuolio ir šis, nusprūdęs nuo vartininko vidinės pėdos dalies, įriedėjo į ispanų vartų tinklą.

Savo vartininko klaidą 38-ą min. po galingos kroatų vartų apgulties ištaisė Pablo Sarabia – ispanai išlygino rezultatą 1:1, o pirmasis kėlinys baigėsi būtent tokiu rezultatu.

Ispanų spaudimas po pertraukos davė vaisių – 57 min. Cesaras Azpilicueta po įvarčio galva išvedė ispanus į priekį 2:1.

77 min. ispanų žaibiškos atakos smaigalyje atsidūręs Ferranas Torresas puikiai suvaldė kamuolį ir pasiuntė jį pro kroatų vartininko Dominiko Livakovičiaus kojas į vartų tinklą. Ispanija padidino atotrūkį iki 3:1.

Kroatai baltos vėliavos nekėlė ir 85 min. po chaoso prie ispanų vartų rezultatą sušvelnino Mislavas Oršičius – 2:3.

Ir tai dar nebuvo pabaiga. 90+2 min. rezultatą išlygino (3:3) nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs Mario Pašaličius, galva pasiuntęs kamuolį į ispanų vartus. Tokio posūkio nesitikėjusi La Roja per likusį teisėjo pridėtą laiką nieko nenuveikė ir rinktinės buvo priverstos žaisti pratęsimą.

Nors jį aktyviau pradėjo kroatai, netrukus ispanai visiškai perėmė iniciatyvą.100-ąją min. Alvaro Morata lyg iš pabūklo šovė kamuolį į kroatų vartus ir išvedė ispanus į priekį, o po trijų minučių skirtumą dar padidino Mikelis Oyarzabalis – 5:3.

Pasižiūrėti šių rungtynių santrauką ir įvarčius galite spustelėję čia.

Kroatija 3 – 5 Ispanija

20' [1 – 0] Unai Simonas (į savus vartus)

38' [1 – 1] Pablo Sarabia

57' [1 – 2] Cesaras Azpilicueta

77' [1 – 3] Ferranas Torresas

85' [2 – 3] Mislavas Oršičius

90+2' [3 – 3] Mario Pašaličius

100' [3 – 4] Alvaro Morata

103' [3 – 5] Mikelis Oyarzabalis

Euro 2020 aštuntfinalis. Kroatija - Ispanija. Rungtynių statistika.

Kroatija Europos čempionatą pradėjo nuo pralaimėjimo 0:1 Anglijai, vėliau sužaidė lygiosiomis 1:1 su Čekija ir, 3:1 įveikusi Škotiją, D grupėje užėmė antrą vietą.

Panašiai įsibėgėjo ir ispanai – 0:0 ir 1:1 sužaidė atitinkamai su Švedija ir Lenkija bei 5:0 nušlavė Slovakijos rinktinę. Ispanijos nacionalinė ekipa E grupėje liko antra.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžytis pradėjo 24 rinktinės, o titulą gynė Portugalijos atstovai. Jie buvo eliminuoti aštuntfinalyje, kuriame nusileido belgams.

Lygiai mėnesį truksiančio Euro 2020 turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)